23.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Πρώτα πολύ ελπιδοφόρα δείγματα από «ΑΚ47» και Ζινκερνάγκελ

Ο ΑΘΛΟΣ εστιάζει στα στοιχεία που αναμένεται να δώσουν στον Ολυμπιακό ο Μαυριτανός και ο Δανός καθώς και στις 20 μέρες σκληρής δουλειάς που τους περιμένει ενόψει Μακάμπι Χάιφα

Η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι, ο Πέδρο Μαρτίνς αρχίζει να βλέπει αυτά που θέλει και μπροστά του έχει 20 μέρες και τρία φιλικά (τα δύο εξ αυτών ιδιαίτερα δυνατά) για να τσεκάρει την κατάσταση των παικτών του και να κρίνει ποιοι θα είναι πιο έτοιμοι ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Μακάμπι Χάιφα.

Είναι δεδομένο πως τα ματς με τους Ισραηλινούς θα είναι «κλειστά» και δεδομένης της εποχής (Ιούλιος γαρ) ο Πορτογάλος προπονητής περιμένει από όλους να παρουσιάζουν καλή εικόνα αμυντικά (όπως και ήταν κόντρα στη Σλάβια Πράγας), σωστό πρέσινγκ ειδικά στη μεσαία γραμμή και υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν το (ανεπίσημο) ντεμπούτο τους και έδειξαν στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν τον Ολυμπιακό.

Οι επόμενες 20 μέρες θα δείξουν πολλά. Κυρίως όσον αφορά στην ετοιμότητα των Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά που στο σκάρτο ημίωρο που αγωνίστηκαν απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο δεν έδειξαν μόνο διάθεση να μπουν άμεσα στο κλίμα (ο Μαυριτανός είχε μισή προπόνηση στα πόδια του) αλλά και στοιχεία που λείπουν από το περυσινό ρόστερ και που σίγουρα εφόσον καλλιεργηθούν σωστά μέσα στο σύνολο, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ανέβουν πολλά σκαλοπάτια σε επίπεδο δημιουργίας και ποιότητας του παιχνιδιού τους.

Ο Δανός για παράδειγμα (ήταν δεδομένο πως θα έπαιρνε χρόνο), έδειξε πως το… έχει στις στημένες μπάλες και ταυτόχρονα έχει την τεχνική να ξεμαρκαριστεί τραβώντας πάνω του αντίπαλους παίκτες για να ελευθερώσει τους συμπαίκτες του.

Έφτιαξε μια πάρα πολύ ωραία φάση για τον Τικίνιο, εκτέλεσε όμορφα δύο φάουλ και σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει έτοιμο γκολ αν ίσως δεν κρατούσε τόσο πολύ την μπάλα στα πόδια του στη φάση που φεύγει από τα αριστερά με ταχύτητα. Δεδομένα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γουότφορντ μπορεί να υποστηρίξει… διπλό ρόλο βγαίνοντας στα άκρα αλλά και κάνοντας κάθετη κίνηση στη θέση «10». Μένει να επιβεβαιώσει ότι έχει και το ένας εναντίον ενός, στοιχείο που στην πράξη είδαμε μόνο από τον Γκάρι Ροντρίγκες την περασμένη σεζόν και δυστυχώς όχι σε διάρκεια αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

Από την άλλη ο Αμπουμπακάρ Καμαρά (ή ΑΚ47 όπως… συστήθηκε) μπήκε στο ματς για να παίξει πίσω από τον Τικίνιο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ταλαιπωρήσει τα αντίπαλα στόπερ (ή και μπακ όταν έφευγε στα πλάγια και κυρίως στην πλευρά του Ανδρούτσου) πιέζοντας τα στην πρώτη πάσα και με στόχο να δώσει μια έξτρα βοήθεια στον φορ.

Ο Μαυριτανός το έκανε πολύ και στον Άρη αυτό και η αλήθεια είναι πως η σωματοδομή του και το physical παιχνίδι του είναι ένα κομμάτι που του επιτρέπει να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός και να φύγει στα πλάγια. Να το υποστηρίξει με την εμπειρία του ακόμα περισσότερο από ό,τι το έκανε ο Αγκιμπού Καμαρά μπροστά από τους χαφ την περασμένη σεζόν.

Το σίγουρο είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμα περισσότερες επιλογές στα χέρια του και αρκετά νωρίς στη σεζόν. Άλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε πως τόσο ο Ζινκερνάγκελ όσο και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα προσθέσουν πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του.

Το ζήτημα είναι οι δύο ποδοσφαιριστές να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί ανεξάρτητα από το αν θα ξεκινήσουν βασικοί σε 20 μέρες, κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα σε κάποια σημεία του αγώνα θα χρειαστεί τόσο η τεχνική του Δανού (ειδικά σε σετ παιχνίδι) όσο και η πίεση και το… τζαρτζάρισμα του Αμπουμπακάρ Καμαρά με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια του, με στόχο να προκαλέσει ανισορροπία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς