19.1 C
Athens

Σλάβια Πράγας – Ολυμπιακός 1-1: Θετικό πρόσημο κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν σοβαροί αμυντικά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό - Ντεμπούτο για Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά, θετικός στο πρώτο μέρος ο Κούντε

Με τον Φιλίπ Ζινκερνάγκελ και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους (παρότι βρίσκονται στην Αυστρία μόλις λίγες μέρες), με τον Πιέρ Κούντε να κάνει καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και με σοβαρή εικόνα αμυντικά, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την πολύ δυνατή και δευτεραθλήτρια Τσεχίας, Σλάβια Πράγας, σε φιλική αναμέτρηση.

Τι κρατά περισσότερο ο Ολυμπιακός; Την εμφάνιση του Πιέρ Κούντε στο πρώτο μέρος. Ο Καμερουνέζος έχει κακή αντίδραση στο γκολ που δέχθηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο συνολικά κυνήγησε πολύ την κάθετη πάσα (έβγαλε τετ α τετ τον Ελ Αραμπί σε μια οριακή φάση που δόθηκε οφσάιντ) και προώθησε αρκετά την μπάλα με τον Εμβιλά να μένει πιο πίσω. Φυσικά μεγάλο μέρος του γκολ που πέτυχε ο Ρέαμπτσιουκ πιστώνεται στον Κούντε που έψαξε το σουτ με φαλτσαριστό υπέροχο σουτ (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι πρώτα). Γενικότερα είχε ενέργεια και καλές κινήσεις με την μπάλα στα πόδια του.

Παράλληλα το ντεμπούτο τους έκαναν ο Φιλίπ Ζινκερνάγκελ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που έπαιξαν ένα σκάρτο μισάωρο με τον πρώτο να έχει λίγα 24ωρα στην Αυστρία και τον Μαυριτανό να έχει μόλις μια πρωινή προπόνηση στα πόδια του.

Ο Δανός ήταν αρκετά κινητικός και δοκίμασε να παίξει κάθετα, είχε δύο εκτελέσεις στημένων φάσεων ενώ θα μπορούσε να έχει ασίστ αν έδινε την μπάλα σε φάση που έφυγε ταχύτατα μόνος του από τα αριστερά στην αντεπίθεση. Το στοίχημα ασφαλώς είναι να μπορέσουν και οι δύο να είναι έτοιμοι σε 21 μέρες που είναι προγραμματισμένο το πρώτο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα.

Υπενθυμίζουμε πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν δύο ακόμα φιλικά στην Αυστρία. Το πρώτο την Παρασκευή (1/7, 16:30) με την Αρμίνια Μπίλεφελντ και το δεύτερο και δυνατότερο με τη Ζάλτσμπουργκ το Σάββατο (2/7, 16:30).

Οι Ερυθρόλευκοι μετά το 30′ ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ από το 15′ είχαν βρεθεί κοντά στο γκολ όταν ο Αγκιμπού Καμαρά εκτέλεσε άουτ από πλεονεκτική θέση. Το γκολ ήρθε τελικά στο 34′ όταν ο Κούντε – που είχε δοκιμάσει και νωρίτερα το πόδι του – βρήκε ελάχιστο χώρο στο ημικύκλιο και έπιασε φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στο δοκάρι, με τον Ρέαμπτσιουκ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Οι Τσέχοι απάντησαν στο 43′ με ένα τυχερό γκολ του Ούσου που προήλθε από σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής. Η μπάλα βρήκε στον Κούντε, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Τζολάκη που δεν μπορούσε να κάνει κάτι (ο ταλαντούχος κίπερ ήταν ο μοναδικός που έπαιξε και τα 90′).

Οι αλλαγές στο δεύτερο μέρος έριξαν τον ρυθμό, ωστόσο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε κάποιες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στο 63′ ο Ζινκερνάγκελ με κεφαλιά βρήκε τον Τικίνιο που έπιασε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο Ανδρούτσος στο 87′ σε φάση διαρκείας εκτέλεσε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει συνολικά πολύ καλό πρόσωπο.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν 4-4-1-1 με την είσοδο του Καμαρά (πέρασε πίσω από τον Τικίνιο), ενώ στα τελευταία λεπτά ο Μαυριτανός πήγε και στα άκρα, με τον Ζινκερνάγκελ να κινείται στα αριστερά στο ίδιο διάστημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Τζολάκης, Μανωλάς (60′ Παπαδόπουλος), Μπαγκαλιάνης (45′ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ (60′ Κούτρης), Άβιλα (45′ Ανδρούτσος), Κούντε (60′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (60′ Κανέ), Αγκιμπού Καμαρά (60′ Ζινκερνάγκελ), Ραντζέλοβιτς (45′ Καρβάλιο), Μασούρας (60′ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Ελ Αραμπί (60′ Τικίνιο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς