15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα πρώτα θετικά σημεία από το ανεπίσημο ντεμπούτο του Άβιλα

Ο Ισπανός έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του και ο ΑΘΛΟΣ καταγράφει ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού του που άφησαν πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις

Την προοπτική να αποτελέσει μια πολύ αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας την έχει ο Γκονσάλο Άβιλα που προέρχεται από γεμάτες χρονιές.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του – έστω και για 58′ – στη φιλική νίκη του Ολυμπιακού με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ έδειξε – στον βαθμό που μπορούν να εξαχθούν έστω κάποια μικρά συμπεράσματα – πως όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και βρεθεί με τους συμπαίκτες του θα είναι σε θέση να δίνει πολύ σημαντικές ανάσες στον Σίμε Βρσάλικο.

Ο Άβιλα ξεκίνησε βασικός σε μια τετράδα που ενδεχομένως να τη δούμε αρκετές φορές φέτος στην άμυνα και επεδίωξε σε πολλές περιπτώσεις να ανέβει για να βοηθήσει στην ανάπτυξη από τα δεξιά και η αλήθεια είναι πως σε αυτό το κομμάτι έδειξε… ξεψαρωμένος.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχε μπροστά του έναν καθαρό εξτρέμ για να συνεργαστεί αφού ο Ματιέ Βαλμπουενά στο διάστημα που αγωνίστηκε στην πλευρά του, συνέκλινε αρκετά προς τον άξονα για να φτιάξει παιχνίδι. Ο Άβιλα έβγαλε κάποιες σέντρες – κυρίως στο δεύτερο δοκάρι και με αρκετό βάθος – ενώ ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι σε μια ομάδα που πάντως δεν είχε την τρομερή μεσοεπιθετική γραμμή. Μένει να τον δούμε επιθετικά όταν θα πρέπει να συνεργαστεί με τον εξτρέμ του.

Για τον Ισπανό ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ευκαιρία και ήδη με παραστάσεις από ισπανικά και αγγλικά γήπεδα και σε μια καλή ηλικία (24) έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν πολύτιμο μπακ: Όχι στον σούπερ σταρ, αλλά στον ποδοσφαιριστή που θα δώσει ανάσες και θα είναι τίμιος ανασταλτικά και επιθετικά. Όσο περνούν οι μέρες η λογική λέει πως θα είναι ακόμα καλύτερος και αυτό μένει να το αποδείξει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς