18.2 C
Athens

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Ολυμπιακός 1-2: Πρώτη νίκη με στημένα και Βατσλίκ!

Οι Ερυθρόλευκοι χτύπησαν από στημένες φάσεις τη γερμανική άμυνα (Σισέ και Χασάν οι σκόρερ), ενώ ο Βατσλίκ κράτησε τη νίκη αποκρούοντας εντυπωσιακά πέναλτι στο 76'

Με νίκη με 2-1 απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ έδωσε συνέχεια στα φιλικά προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός! Οι πρωταθλητές Ελλάδας αξιοποίησαν στο έπακρον τις στημένες φάσεις (από μία σε κάθε μέρος) και πήραν την πρώτη τους – ανεπίσημη – νίκη μετά την ήττα στην πρεμιέρα των αναμετρήσεων απέναντι στη Ριντ την Παρασκευή (24/6).

Συγκριτικά με την αναμέτρηση με τους Αυστριακούς, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δέκα αλλαγές στο αρχικό σχήμα (μόνο ο Κρίστινσον ήταν στην ενδεκάδα) και ο Άβιλα έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Τομάς Βατσλίκ που έπιασε πέναλτι, ενώ ο Μαρτίνς περιμένει να δει την κατάσταση του Λεονάρντο Κούτρη που αποχώρησε στο 84ο λεπτό με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και το ιατρικό επιτελείο ζήτησε αμέσως αλλαγή.

Η Φορτούνα που τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας της Τσβάιτελιγκα προηγήθηκε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε με ένα τρομερό σουτ του Πέτερσον στο 23′ και ενώ νωρίτερα ο Μασούρας είχε αστοχήσει μετά την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με νέα εκτέλεση φάουλ του Γάλλου μεσοεπιθετικού. Ο Σισέ έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής, προσποιήθηκε και εκτέλεσε για το 1-1, με τους Ερυθρόλευκους να διατηρούν την κατοχή της μπάλας αλλά να μη δημιουργούν καθαρή ευκαιρία.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 62′ μετά από συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών που είχαν αποχωρήσει με δανεισμό. Ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε από τα δεξιά ένα φάουλ και ο Χασάν με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Οι Γερμανοί είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Πρώτα με δοκάρι στο 69′ μετά από τετ α τετ (ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να σταματήσει τον επιθετικό του γερμανικού συλλόγου που έκανε τρομερή κούρσα) και στο 76′ με το πέναλτι που κέρδισαν από το χέρι του Χασάν σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Βατσλίκ με τρομερή απόκρουση κράτησε το 1-2 σταματώντας τον Γκίντσεκ και σφράγισε την ερυθρόλευκη νίκη, με τον ίδιο και την υπόλοιπη ομάδα να στρέφει την προσοχή της στο φιλικό με την Κρακόβια τη Δευτέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Κρίστινσον (46′ Βατσλίκ), Άβιλα (58′ Μπαγκαλιάνης), Παπασταθόπουλος (51′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ (51′ Κούτρης / 84′ λ. τρ. Ντιμπί Κεϊτά), Κούντε (46′ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά (51′ Κανέ / 78′ λ. τρ. Ανδρούτσος), Εμβιλά (51′ Α. Καμαρά), Βαλμπουενά (51′ Καρβάλιο), Μασούρας (51′ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (51′ Χασάν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς