12 C
Athens

Δ. Γιαννακόπουλος: Πώς μπορεί να «επιστρέφει» κάποιος που δεν έφυγε ποτέ;

Ο Mythbuster του ΑΘΛΟΥ δίνει την απάντηση σε ένα ρητορικό ερώτημα και γράφει για την αμηχανία των «υπαλλήλων» μπροστά στις προφανείς αντιφάσεις της πανηγυρικής «επιστροφής Γιαννακόπουλου»

Ο σύλλογος του Παναθηναϊκού πλέει αυτές τις μέρες σε πελάγη ευτυχίας. Οι Πράσινοι πανηγυρίζουν τον 1.662ο τίτλο τους – κατά δήλωσή τους βεβαίως – που τυγχάνει και ο πρώτος ευρωπαϊκός σε οποιοδήποτε τμήμα πλην μπάσκετ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως διαβάσαμε σε «έγκριτο» σάιτ, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι… πετυχημένος αφού του χαρίστηκε το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, ενώ φεύγει και ο Μπερτομέου από τη Euroleague. Σου λένε οι Πράσινοι «με το που έπεσε ο Βασιλακόπουλος, ο Ολυμπιακός τα σάρωσε όλα. Γιατί να μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο τώρα που θα φύγει ο Τζόρντι;» κι άντε εσύ να τους εξηγήσεις ότι στην Ευρωλίγκα δεν υπήρχαν ποτέ πουλέν σαν τον Μάνο, τον Παναγιώτου και τον Αναστόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα, μαθαίνω ότι το παίζει κάτι μεταξύ σκηνοθέτη και μοντέρ…

Του Μπαρτζώκα, του Ντούντα, του Σπανούλη, αλλά πάνω απ’ όλα ο Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων

Ουδείς θα παραξενευτεί αν τα προαναφερθέντα προσμετρηθούν κάποια στιγμή στους χιλιάδες τίτλους του ΠΑΟ. Έτσι κι αλλιώς, η πλειοψηφία του προέρχεται από τουρνουά και ατομικές διακρίσεις που βαφτίστηκαν «κούπες» από τα ευφάνταστα πράσινα μυαλά. Να μην τους αδικούμε, στη φαντασία και τη δημιουργικότητα είναι παντοτινοί πρωταθλητές σε όλα τα σπορ, απλώς δεν χωρούσε ολόκληρη η επεξήγηση στον ύμνο του συλλόγου.

Η νέα αφορμή για ενθουσιασμό προέκυψε από μια «ανακοίνωση» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που στην πορεία ερμηνεύτηκε ως «απόφαση επιστροφής». Όποιοι τη διάβασαν, είναι σίγουρο ότι εντόπισαν κυρίως αοριστολογίες. «Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα», «θα χτίσουμε σχεδόν από το μηδέν», «η Ευρωλίγκα αλλάζει προς το καλύτερο», η δημιουργική ασάφεια στα καλύτερά της.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα στο ελληνικό μπάσκετ, τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Η μόνη ρεαλιστική αναφορά έχει να κάνει με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για μισό αιώνα, η οποία όμως είναι «προσφορά» του ελληνικού κράτους και όχι κάποιο επίτευγμα του Παναθηναϊκού. Κάποιοι αδέκαστοι υπάλληλοι θα μιλούσαν ακόμα και για σκάνδαλο, αν το βασικό χρώμα της ομάδας ήταν κόκκινο και η τοποθεσία της έδρας μερικά χιλιόμετρα πιο νότια. Τώρα όμως δεν είναι σκάνδαλο αλλά θρίαμβος.

Οι εξαγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσαν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Στους υπαλλήλους, εντός κι εκτός εισαγωγικών. Κατά τα λοιπά, ο κόσμος της ομάδας, σκεπτόμενος και μη, είναι βυθισμένος στη θλίψη για όσα συνέβησαν αλλά και γι’ αυτά που βλέπει να έρχονται. Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε με πρωτοφανή τρόπο τον αιώνιο αντίπαλό του με 7 σερί νίκες και μια μεγαλοπρεπέστατη σκούπα στους τελικούς και όλα δείχνουν πως του χρόνου θα είναι ακόμη ισχυρότερος μέσα από λίγες αλλά στοχευμένες κινήσεις.

Ολυμπιακός: Οι στοχευμένες κινήσεις και η αλήθεια για Μιλουτίνοφ, Μπέικον και Καλάθη

Ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έντονα φορτισμένος τον τελευταίο καιρό κάνει μπαμ. Οι έντονες αποδοκιμασίες από μια σημαντική μερίδα των έτσι κι αλλιώς λίγων οπαδών που βρέθηκαν στο ματς με τη Λάρισα, τον ανάγκασαν να φύγει άρον άρον από το ΟΑΚΑ φουλ εκνευρισμένος.

Ακολούθησαν οι τρεις ήττες από τον Ολυμπιακό, ήρθε και η ατυχία με τη Mercedes του την Κυριακή (τα οργισμένα στόρι που ανέβασε έκαναν τον γύρο του διαδικτύου) και το γλυκό έδεσε. Πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από τον διασυρμό στον τρίτο τελικό, και αφού οι υπάλληλοι κατάλαβαν ότι κανείς δεν δίνει σημασία στα παραμύθια για τη διαιτησία ή τον κακό Μπαρτζώκα, ξεκίνησε το εργολαβικό πρότζεκτ με κωδικό «τα καλύτερα έρχονται». Η «επανεμφάνιση Γιαννακόπουλου» έδινε 1,01 για τους ψυλλιασμένους, αφού μόνο έτσι θα μπορούσε να αλλάξει η κουβέντα μετά τα ιστορικά στραπάτσα των Πρασίνων.

Είναι βέβαιοι πως πες – πες κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού θα «μασήσουν» και θα πιστέψουν σε… δυναμική επιστροφή Γιαννακόπουλου. Αν όμως πάρει κάποιος στα πραγματικά σοβαρά τη δήλωση του… πρώην αποστασιοποιημένου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ, δεν γίνεται να προσπεράσει την εκ νέου αναφορά σε «σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον για τις μετοχές».

Επομένως, οι υπάλληλοι – αναλυτές θα πρέπει να αποφασίσουν τι ισχύει. Επέστρεψε με όραμα ο Δ. Γιαννακόπουλος για να τους βάλει όλους στη θέση τους ή ο Παναθηναϊκός πωλείται; Και τα δυο ταυτόχρονα δεν γίνεται να ισχύουν. Τι όραμα να έχει ένας άνθρωπος που σκοπεύει να πουλήσει; Είναι σα να βάζει κάποιος αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του και στο μεταξύ το στέλνει σε βελτιωτικό οίκο για να το τουρμπίσει και να του ανεβάσει την ιπποδύναμη.

Για ποια «επιστροφή» όμως μιλάμε; Ο Δ. Γιαννακόπουλος ήταν και παραμένει ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ, δική του επιλογή ήταν να πορευτεί η ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ όπως δικές του ήταν και οι επιλογές των προσώπων σε κάθε πόστο. Και σας θυμίζω τα όσα δήλωσε μετά το ξήλωμα Διαμαντίδη – Αλβέρτη και λοιπών στελεχών, ότι η σεζόν του κόστισε περισσότερα απ’ όσα είχε αρχικώς υπολογίσει. Πώς λοιπόν μπορεί να επιστρέψει κάποιος όταν στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει ποτέ;

Αντιλαμβάνονται όλοι την αμηχανία των υπαλλήλων – αναλυτών μπροστά στις προφανείς αντιφάσεις, ωστόσο οι ίδιοι δείχνουν για πολλοστή φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις «λεπτομέρειες» να τους χαλάσουν το παραμύθι…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 93-88: Καρπάνος, Μαρινάκης και Μπακάλης έσπασαν όλα τα κοντέρ με 30-5 βολές υπέρ του ΠΑΟ!

Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου στα 44" και ένα συνολικό... 30-5 στις βολές από Καρπάνο, Μαρινάκη και Μπακάλη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού για την οριακή νίκη κόντρα στο Περιστέρι

U19 Πόρτο – Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ροσονέρι έκαναν την έκπληξη και θα παλέψουν για το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Σίμελχακ πάγωσε την Πόρτο μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιτελικού και οδήγησε την υπόθεση-πρόκριση στα πέναλτι, εκεί όπου η Μίλαν αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Youth League όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

U19 Ολυμπιακός – Ναντ 0-0 (3-1 πεν.): Θρυλικό ευρωπαϊκό έπος στη Νιόν, οι Νέοι στον τελικό του Youth League!

Οι Νέοι έδειξαν τον δρόμο: Λίγες ώρες μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference, η απίθανη ομάδα Νέων λύγισε τη Ναντ στη Νιόν και προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Youth League όπου οι Ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο