21.6 C
Athens

Κίνηση-έκπληξη από την Μπέρνλι που προσέλαβε τον Κομπανί για την τεχνική ηγεσία

Ο Βίνσεντ Κομπανί θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπέρνλι στην προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει στην Premier League μετά την καταστροφική φετινή σεζόν που την οδήγησε σε υποβιβασμό.

Ο Βέλγος άλλοτε αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι αποχαιρέτησε έπειτα από μία τετραετία ως παίκτης και προπονητής την Άντερλεχτ και επιστρέφει στο Νησί, αυτή τη φορά με το κοστούμι για να αναλάβει τις τύχες των «Κλάρετς» που εδώ και 3 μήνες πορεύονται χωρίς τον Σον Ντάις στον πάγκο.

Ο Κομπανί που έγραψε ιστορία ως παίκτης με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει για πρώτη φορά ως προπονητής στα γήπεδα της χώρας που αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά και θα αναλάβει το δύσκολο έργο να εξασφαλίσει ένα από τα τρία εισιτήρια της νέας σεζόν στην Championship για την πολυπόθητη επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στις πρώτες του δηλώσεις, πάντως, παρουσιάστηκε ανυπόμονος και συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν:

«Η Μπέρλι είναι πραγματικά ένας ιστορικός αγγλικός σύλλογος και είναι τιμή που προσελήφθη πρώτος προπονητής. Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση που έχω μπροστά μου.

Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες και να φτιάξω μία ομάδα που θα νικάει για να την βλέπουν οι οπαδοί μας όταν επιστρέψουμε στο Turf Moor.

Είμαι εντυπωσιασμένος από το όραμα της διοίκησης για το σύλλογο που ταιριάζει με το δικό μου και ανυπομονώ να παίξω το δικό μου ρόλο ώστε να έχουμε μία σημαντική σεζόν».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς