15.7 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 75-88: Εκκωφαντικό μπρέικ των Μαδριλένων με το «καλησπέρα»!

Ο Πάμπλο Λάσο απουσίαζε από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άντονι Ράντολφ υπέστη σοκαριστικό τραυματισμό στο ντέρμπι-πρώτο τελικό με την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», αλλά η Βασίλισσα ήταν πολύ σκληρή και έδειξε τα… νύχια της όπως στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα.

Οι Μαδριλένοι έκαναν στον πρώτο τελικό το πολυπόθητο μπρέικ με 88-75 και το 1-0 στη σειρά των τελικών έχοντας πλέον το πάνω χέρι για τον τίτλο απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που έπαιξε χωρίς τον Σανλί (τραυματισμός στον αστράγαλο) αλλά εμφάνισε πολλές από τις παθογένειες που είχε στα ημιτελικά με την Μπανταλόνα αλλά και συνολικά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η Ρεάλ πήρε πολύτιμες λύσεις από τον ταλαντούχο Νούνιεθ, ο Χάνγκα και ο Γιαμπουσέλε άνοιξαν τη διαφορά με το… καλησπέρα και οι Μαδριλένοι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +23 (51-74).

Η Μπαρτσελόνα έτρεξε σερί 12-0 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου με Γιοκουμπάιτις και Λαπροβίτολα αναγκάζοντας τον Τσους Ματέο να πάρει δύο τάιμ άουτ πολύ γρήγορα. Η διαφορά ψαλιδίστηκε στους 11 (63-74) αλλά εκεί ανέλαβαν δράση ο Κοζέρ και ο Ντεκ για να κλειδώσουν το μπρέικ με 88-75.

Ο Ντεκ με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος των Μαδριλένων ενώ 16 πόντους σημείωσε ο εξαιρετικός Χάνγκα και 15 ο Κοζέρ. Για την Μπαρτσελόνα ο Λαπροβίτολα είχε 15 και ο Μίροτιτς 13 με τους Καταλανούς να υποπίπτουν σε 16 λάθη για 14 ασίστ…

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-30, 31-49, 51-74, 75-88.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς