25.6 C
Athens

Βέροια – Λαμία 1-2: Τεράστιο προβάδισμα παραμονής για τους Φθιώτες (vid)

Ο Μανούσος έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Βέροιας αμέσως μετά την ισοφάριση των Ημαθιωτών και η Λαμία πήρε νίκη - μισή παραμονή

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν τη Λαμία από την οριστική παραμονή της στη Super League. Οι Φθιώτες με υψηλή αποτελεσματικότητα και δύο μεγάλα γκολ επιβλήθηκαν με 2-1 της Βέροιας στο πρώτο μπαράζ παραμονής/ανόδου και από τη στιγμή που το εκτός έδρας γκολ μετρά κανονικά, γνωρίζουν πως στον επαναληπτικό στην έδρα τους (18/6, 20:00) έχουν το πάνω χέρι!

Μπορεί η Λαμία να απείλησε κυρίως μέσω στημένων φάσεων ωστόσο το γρήγορο γκολ και η σπουδαία εμφάνιση του Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια αρκούσαν απέναντι σε μια νευρική Βέροια που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και πλήρωσε τη χαλάρωσή της μετά το 1-1 για να δεχθεί το γκολ που τη «σκότωσε» στο 82′.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 3′ όταν ο Μπουκουβάλας γέμισε στην αντίπαλη περιοχή και ο Φοφανά ανάμεσα σε Αντέτζο – Τζανετόπουλο έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν δημιούργησε προβλήματα στον Σαράνοφ.

Αντίθετα, η Λαμία προηγήθηκε στο 7ο λεπτό στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Παπαδόπουλου. Ο Τιρόνε εκτέλεσε με γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι ένα φάουλ από τα αριστερά και μακριά από την περιοχή του Παπαδόπουλου, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπεχαράνο πετάχτηκε με κεφαλιά και έγραψε το 0-1.

Ο Βολιβιανός μέσος ήταν αυτός που είχε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας στο πρώτο μέρος για ένα δεύτερο γκολ. Πάλι από στημένη φάση (εκτέλεση κόρνερ), ο Μπεχαράνο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι εκτέλεσε άουτ.

Σε ροή αγώνα, η Βέροια ήταν ανώτερη μετά το 0-1 και έφτιαξε τις φάσεις για την ισοφάριση. Ο Μούργος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από την πάσα του Κάτσε, αλλά ο Σαράνοφ έκλεισε σωστά τη γωνιά του και απομάκρυνε. Ο Πασάς με μια παρόμοια κάθετη πάσα βρήκε τον Πεταυράκη πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά ξανά ο Σαράνοφ δήλωσε παρών, όπως έκανε και στο πλάγιο τετ α τετ του Γιακουμάκη. Τα σουτ του Γαβριηλίδη και του Μούργου δεν δημιούργησαν προβλήματα στον Σέρβο τερματοφύλακα που ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του Δερμιτζάκη συνέχισαν να είναι πιεστικοί στο δεύτερο μέρος απέναντι σε μια παθητική Λαμία, αλλά δεν είχαν την αποτελεσματικότητα. Καθαρές ευκαιρίες δεν έφτιαξαν όπως στο πρώτο μέρος, αλλά με δυνατά σουτ των Πασά, Μούργου, Πεταυράκη και Κάτσε είχαν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Η Λαμία ανέβηκε μετά το 60′ και πλησίασε σε δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Τζανετόπουλου (από στημένη φάση) και το δοκάρι του Ρόμανιτς (από εκτέλεση φάουλ). Η ισοφάριση της Βέροιας ήρθε στο 78′ απολύτως δίκαια, έστω κι αν χρειάστηκε λίγη τύχη: Ο Σαράνοφ μπερδεύτηκε με τον Τζανετόπουλο και η μπάλα στρώθηκε στον Πασά που έπιασε το δυνατό σουτ για να κάνει το 1-1.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέταξαν την ευκαιρία τους στα σκουπίδια αφού τέσσερα λεπτά με το γκολ από το βολέ του Σαράνοφ και την κάθετη του Καραμάνου, ο Μανούσος έφυγε καλυπτόμενος σε πλάγιο τετ α τετ για να διαμορφώσει με δυνατό σουτ το τελικό 1-2 αφού στις καθυστερήσεις (συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων) η Βέροια έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2. Ο Οικονόμου σέντραρε για τον Κουατένγκ που με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Καπνίδη και εκείνος από δύσκολη θέση και χωρίς καλή ισορροπία εκτέλεσε άουτ.

ΒΕΡΟΙΑ – ΛΑΜΙΑ 1-2

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ημαθίας

Σκόρερ: 78′ Πασάς / 7′ Μπεχαράνο, 82′ Μανούσος

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (ΑΖΕ)

Κίτρινες: Δημόπουλος / Τζανδάρης

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Δημόπουλος, Μαραγκός, Πεταυράκης, Κάτσε (81′ Οικονόμου), Γαβριηλίδης (77′ Μπλέτσας), Μούργος (81′ Καπνίδης), Φοφανά (59′ Κουατένγκ), Γιακουμάκης, Πασάς.

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57′ Νούνιες), Μανούσος (89′ Προβυδάκης), Τιρόνε (46′ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχαράνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς