20.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Στο Challenge Cup στους Άνδρες, στο CEV Cup στις Γυναίκες

Οι ελληνικές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν (2022/2023) και δεδομένα τη συγκεκριμένη στιγμή δύο ομάδες έχουν ξεκάθαρη θέση σε Άνδρες και τρεις σε Γυναίκες.

Ξεκινώντας από το βόλεϊ Γυναικών, ο Ολυμπιακός επέλεξε να αγωνιστεί κανονικά στο CEV Cup βάσει της 2ης θέσης της οποίας κατέκτησε στο πρωτάθλημα. ΠΑΟΚ και Άρης θα συμμετάσχουν φυσιολογικά στο Challenge Cup ενώ στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση θα παίξει ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός που προτίμησε να «υποβιβαστεί» για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης.

Οι Πράσινες θα περιμένουν κάποια ευρωπαϊκή ομάδα να αποσύρει τη συμμετοχή της για να μπορέσουν να αγωνιστούν ενώ wild card ζήτησε η Θέτιδα Βούλας η οποία συμμετείχε την περασμένη σεζόν στη διοργάνωση και θα βρίσκεται στην αναμονή.

Στους Άνδρες ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Challenge Cup, ενώ ο Παναθηναϊκός αιτήθηκε – όπως και στις Γυναίκες – να παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Βέβαια εδώ έχει εξασφαλισμένη θέση καθώς ο Φοίνικας Σύρου απέσυρε τη συμμετοχή του.

Παράλληλα, ο 5ος Μίλωνας υπέγραψε αίτημα συμμετοχής και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μπει στη διοργάνωση αφού συγκριτικά με τις Γυναίκες οι θέσεις ανοίγουν πιο εύκολα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε το εισιτήριο του CEV Cup ως Κυπελλούχος και αιτήθηκε συμμετοχή στο Challenge Cup.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

CEV CUP

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

CHALLENGE CUP

ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ

*Για να ενταχθούν στην διοργάνωση CHALLENGE CUP αιτήθηκαν οι: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ

ΑΝΔΡΕΣ

CHALLENGE CUP

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ

*Για να ενταχθούν στην διοργάνωση CHALLENGE CUP αιτήθηκαν οι: ΠΑΟΚ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς