23.3 C
Athens

Ο «μανάβης – πατάται» Μπαλτάκος και το ιερό δισκοπότηρο της διαιτησίας

Ποιος - και γιατί - επέλεξε τον Μπαλτάκο; Ποιος αναγκάστηκε να τον αποδεχτεί; Και τι νομίζουν ότι θα πετύχουν όλοι αυτοί; Ο Χρήστος Υφαντής βάζει τους αναγνώστες του athlosnews.gr στο βαθύ παρασκήνιο της ΕΠΟ...

Νιώθει έντονη την ανάγκη, αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Παναγιώτης (Τάκης για τους φίλους) Μπαλτάκος: να αποδείξει ότι είναι «χρήσιμος», ότι η επένδυση που έγινε στην εκλογή του από την ΑΕΚ (σύμφωνα με τη FORZA) και την αποδέχθηκε ασθμαίνων κι ο ΠΑΟΚ αξίζει τον κόπο, δεν πήγε χαμένη η προσπάθεια «να πεισθούν να ψηφίσουν οι Ενώσεις», ο νέος Πρόεδρος έχει την ικανότητα και να προσφέρει και να συγκρουστεί, αν απαιτηθεί.

Αγνοώ τι ακριβώς «πούλησε», ως ικανότητες, ο κ. Μπαλτάκος στον κ. Μελισσανίδη και στους συμβούλους του και στον κ. Σαββίδη και στους δικούς του, ώστε να τον προτιμήσουν για να επενδύσουν στην «αξιοσύνη του», αποκλείω να ψήθηκαν οι δύο επιχειρηματίες από τις επιδόσεις του σε νομικά ζητήματα, όπου μπλέχθηκε στο ποδόσφαιρο τα έκανε ρόιδο, ό,τι και αν λένε και υποστηρίζουν για το μεροκάματο τα παπαγαλάκια.

Το ίδιο παλαβό (ως γενικότερη στάση) είναι να πεισθεί κανείς πως η εκλογή Μπαλτάκου είναι προϊόν της απόφασης ΜελισσανίδηΣαββίδη να «πλακωθούν» με την κυβέρνηση και το Μαξίμου. Με τόσα μέτωπα ανοιχτά μόνο ένας παλαβός θα έβαζε τον Μπαλτάκο να του βγάλει το φίδι από την τρύπα, να «αναγκάζει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε δήλωση απέχθειας προς το πρόσωπο του Προέδρου της ΕΠΟ και την ίδια ώρα να περιμένει να «τσιμπήσει» το Μαξίμου ή να φοβηθεί και να ξεκινήσει να κάνει χατίρια.

Η περιγραφή, «επί πληρωμή», μιας κυβέρνησης που διαχειρίζεται την νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, φοβισμένης να τρέμει τον ίσκιο ενός Μπαλτάκου θα ήταν πιο γραφική από τη Σαντορίνη, αν δεν ήταν τόσο γελοία, σε κάθε περίπτωση δεν την πιστεύουν ούτε εκείνοι που την παράγγειλαν για να ταΐσουν το πόπολο με τον καθημερινό σανό του.

Τι απομένει; Μα, το ιερό δισκοπότηρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η διαιτησία! Στον έλεγχο της, έως ασφυξίας, ώστε να διευκολυνθούν οι σχεδιασμοί να παραμεριστεί ο Ολυμπιακός και να ανοίξει ο δρόμος για «ένα πρωτάθλημα γαμώ το κέρατο μου» από τους άλλους, εδράζεται τόσο η επιλογή Μπαλτάκου όσο και η εκλογή του, προφανώς ο δικηγόρος έπεισε ότι έχει όλα τα φόντα να ελέγξει το μαγαζί και πήρε τη δουλειά.

Ο σιορ Μπαλτάκος, οι 7+1 ποπολάροι και ένας Κλάτενμπεργκ στο βάθος

Πριν, ακόμη, από την εκλογή του αλλά, κυρίως, μετά από αυτή που τον χάνεις, που τον βρίσκεις τον κ. Μπαλτάκο (τον δικηγόρο έτσι ή αλλιώς δεν τον παριστάνει από χρόνια) να γυρνάει δεξιά κι αριστερά, από ραδιοφώνου σε εφημερίδα και από ιστοσελίδας σε τηλεοπτική συχνότητα και να ομιλεί για την διαιτησία, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία του κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του επικεφαλής της.

Βγάζει φλύκταινες, ο επονομαζόμενος και «πατάτες με τον μανάβη», πρόεδρος της ΕΠΟ με τον κ. Κλάτενμπεργκ, αδυνατεί να συμβιβαστεί με τη συνέχιση της παρουσίας του στην ΚΕΔ/ΕΠΟ, αναζητεί καθημερινά τρόπο είτε «να τον στείλει αδιάβαστο», είτε «να τον κοντύνει όσο περισσότερο γίνεται», είναι ξεκάθαρο πως κοιμάται και ξυπνάει με ένα άγχος «να φάει» τον Άγγλο ή, αν δεν μπορεί « να τον κουλαντρίσει» να του κάνει χατίρια.

Ο κ. Μπαλτάκος, μέσω της δημόσιας εικόνας του, βγάζει μια απίστευτη αγωνία: να (απο)δείξει στον εαυτό του (;) και, πιθανόν, σε κάποιους που περιμένουν το κατιτίς τους από την πλάτη που έβαλαν για να προταθεί και να εκλεγεί, πως είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά, άρα ορθώς επένδυσαν πάνω του κι επειδή είναι μέγας τσαλιμωτής θα τη βρει την άκρη και θα ισιώσει το μαγαζί …

Στην σκληρή προσπάθεια του έχει την αμέριστη στήριξη όλου του συνεργείου της «εξυγίανσης», παρά τις κάποιες παραφωνίες που προέκυψαν από τον Βορρά (δια δημοσιευμάτων στην επίσημη εφημερίδα), αυτές είναι περισσότερο προειδοποιητικές βολές για τον ίδιο, τον Φιλιππούση έχουν για βασικό στόχο και θέλουν να τον ξαποστείλουν, αν μπορέσουν.

Πως συνδέονται όλα αυτά με την απόφαση των FIFA/UEFA να παραταθεί (αρχικά για ένα χρόνο) η θητεία του κ. Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και να ξεκινήσει η οργάνωση της επαγγελματικής διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο (όποιος πιστεύει ότι η τροπολογία Αυγενάκη δεν ήταν της έγκρισης των διεθνών ομοσπονδιών είναι μακριά νυχτωμένος);

Δεν συνδέονται, είναι αλλού γι’ αλλού, το ένα αποκλείει το άλλο, το ζήτημα κι εδώ είναι ποιος κάνει τελικά κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με ποιες διαδικασίες.

Σε απλά ελληνικά, όσο ο Μπαλτάκος κωλοχτυπιέται να αποδείξει πως δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Κλάτενμπεργκ, τόσο συγκεντρώνει την μήνι των υπερεθνικών ομοσπονδιών (μην κοιτάτε τα συγχαρητήρια για την εκλογή, αυτά είναι διεθνείς σχέσεις), καθώς ο Άγγλος, η παράταση της θητείας του και η επαγγελματική διαιτησία είναι επιλογές τους, άρα εκεί έχει τοίχο ό,τι και να λέει στο εσωτερικό ο «μανάβης πατάται» πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ηθικό δίδαγμα: Κομματάκι δύσκολο να βγει συνομιλητές ο κ. Μπαλτάκος, πέραν των γνωστών που τον επέβαλαν, για τα θέματα διαιτησίας, όσο και αν επικαλείται στις ιδιωτικές συζητήσεις του τον Ολυμπιακό και τη δήθεν επιρροή του στον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Αυτό το παραμύθι έπαψε από καιρό να πείθει ακόμη και τους χειρότερους σανοφάγους της OPAParena και της ευρύτερης περιοχής της Μαλαματίνας, όσο κι αν οι πληρωμένοι παπαγάλοι το ξαναφέρνουν στο προσκήνιο μπας και συγκινηθεί κάποιος και μοιράσει πάλι μαρούλι…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Οριστικό: Στο Πανθεσσαλικό με ένα υστερόγραφο για την παρουσία κόσμου ο τελικός του Κυπέλλου

Για άλλη μία χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη οδηγείται στο Πανθεσσαλικό, αν κι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η παρουσία ή μη κόσμου στις κερκίδες, καθώς το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη νέα διάταξη του αθλητικού νόμου

Αποχώρησε ο Μπέος από την σύσκεψη για τον τελικό: Η κοινή ατάκα Αλαφούζου – Καρυπίδη και το θολό τοπίο με τα εισιτήρια

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη - Ο Αλαφούζος ζητά περισσότερα από 4.500 εισιτήρια για κάθε ομάδα, ο Καρυπίδης συμφωνεί και ο Αχιλλέας Μπέος πέταξε το μπαλάκι της απόφασης στον Μπαλτάκο

Αταμάν: Μερικές φορές παίζουμε όλοι και δεν είμαστε καλοί, άλλες παίζουμε με έξι και νικάμε

Ο Τούρκος τεχνικός των Πρασίνων στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του είναι ξανά πλήρης ενόψει Βίρτους, αν και άφησε να εννοηθεί ότι όταν παίζει με μικρότερο ροτέισον και μόλις έξι παίκτες αποδίδει καλύτερα και κερδίζει τα ματς