16.8 C
Athens

Ο σιορ Μπαλτάκος, οι 7+1 ποπολάροι και ένας Κλάτενμπεργκ στο βάθος

Ο Χρήστος Υφαντής βάζει τους αναγνώστες του ΑΘΛΟΥ στα βαθιά του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου και προειδοποιεί πως στο προσεχές πρωτάθλημα των δυο εισιτηρίων για το Champions League, το αίμα θα τρέξει ποτάμι!

Ξεκίνησε να εξαργυρώνει τα γραμμάτια υπέρ εκείνων που τον ανακάλυψαν χαμένο στο δικηγορικό διάστημα, τον κουλάντρισαν περί το ποδόσφαιρο, τον επέλεξαν και τον «διόρισαν» (μέσω «εκλογών») στην θέση του προέδρου της ΕΠΟ ο κ. Παναγιώτης (Τάκης για τους φίλους) Μπαλτάκος.

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2022, ο σιορ Μπαλτάκος δέχθηκε στο γραφείο του στο Πάρκο Γουδή «εφτά συν έναν (σ.σ. τον κ. Μποροβήλο) ποπολάρους» της Super League 1 και συζήτησε μαζί τους θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (αναφέρει η σχετική ειδησεογραφία), μεταξύ των οποίων «η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οι ποινές σε βάρος ομάδων που δεν έχουν διαθέσει εισιτήρια για επεισόδια φιλοξενούμενων οπαδών και… η διαιτησία».

Αυτή καθαυτή η συνάντηση είναι ένα γραφικό παραλειπόμενο στην κωμική πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την οποία οι ζηλωτές της κονόμας επιχειρούν (και επιθυμούν) να την διαχειριστούν για «τα καλά και συμφέροντα ταις τσέπες ημών». Η μόνιμη επωδός «για την κεντρική διαχείριση» κοντεύει να γίνει σκετσάκι του Σεφερλή έτσι που επαναλαμβάνεται κάθε φορά χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα, καθώς όσο ισχύει η εθνική αθλητική νομοθεσία καμία ΕΠΟ και καμία Λίγκα δεν μπορούν να επιβάλλουν κεντρική διαχείριση ότι και να λένε, ότι και να επικοινωνούν στο πόπολο.

Βεβαίως, ο κ. Μπαλτάκος συμφώνησε με την «κεντρική διαχείριση», μάλιστα δέχθηκε να την «επιβάλει»(!!!) από την αγωνιστική περίοδο 2023/2024 με το ζόρι «κι οποιανού του αρέσει», αλλά κι ο ίδιος γνωρίζει (έτσι διαδίδεται τουλάχιστον) πως «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας», όποτε παραμένει πιστός στο δόγμα «τάξε, τάξε, κανένας δεν έχασε τάζοντας» και περιμένει σε δυο-τρεις μέρες να έχουν ξεχάσει όλοι τη συνάντηση μαζί και τις υποσχέσεις.

Στην ερώτηση «τι δουλειά είχε ο Μποροβήλος στη συνάντηση αυτή;» (καθότι πρόεδρος της Λίγκας) η απάντηση είναι «για να νομιμοποιήσει την παρουσία του Μπαλτάκου και τη νομιμότητα της συνάντησης», τόσο απλά!

Την ίδια μέρα ο σιορ Μπαλτάκος επιβεβαίωσε μια ανατροπή συσχετισμών και έθεσε για πρώτη φορά επισήμως, ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (σ.σ. συνεδρίασε) «θέμα Κλάτενμπεργκ» και πολύ το ευχαριστήθηκε.

Τι ανατράπηκε; Ο συσχετισμός δύναμης στην ΕΕ της ΕΠΟ. Πλέον, μετά την απομάκρυνση Κουπτσίδη και την αντικατάσταση του, έως ότου αποκατασταθεί και πάλι, από τον Διακοφώτη στους «17» της Εκτελεστικής η ΑΕΚ έχει «για θάνατο μαζί της» τους «εννιά (9)», δηλαδή Μπαλτάκος, Δημητρίου, Τζαφέρης, Δανιήλ, Φύτρας, Παπαχρήστος, Διακοφώτης, Αλεξίου (Super League 1), Λεουτσάκος (Super league 2) και μπορεί να πάει στους «δέκα (10)» αν εκλεγεί στη Λίγκα ο κ. Παπαϊωάννου, εκ Λαμίας ορμώμενος, τον οποίο σφόδρα επιθυμεί (και εργάζεται σκληρά) να δει Πρόεδρο η «Ένωση».

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο κ. Κουπτσίδης μόνος του «αποκάλυψε» στην ερευνητική δημοσιογραφία το κώλυμα που είχε από το αμετάκλητο βούλευμα με το οποίο κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, σαν καλός ΑΕΚτζής θυσιάστηκε για την ΑΕΚάρα και την OPAPαρίνα, αλλά «αυτά είναι «κόλπα ζόρικα που κάνουν στη Γλυφάδα» και δεν είναι εύκολο να τα υιοθετήσει κάποιος…

Με ελεγχόμενη πλήρως την Ομοσπονδία δεν είναι είδηση το γεγονός πως για τον κ. Μπαλτάκο «η σύμβαση του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31.07.2022 και θα δούμε»…

Το είπε, αφού πρώτα υπεραμύνθηκε των ξένων αρχιδιαιτητών, «κι εγώ ξένο θέλω» διευκρίνισε, αλλά «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», όπερ σημαίνει σε απλά ελληνικά «θα κάνουμε τον βίο αβίωτο στον Άγγλο μπας και καταφέρουμε να φύγει μόνος του γιατί να τον διώξουμε εμείς δεν μπορούμε».

Σημείωση: Αυτά τα περί του άρθρου 53 του καταστατικού της ΕΠΟ για τη συγκρότηση της ΚΕΔ να τα πει αλλού ο κ. Μπαλτάκος μήπως και πείσει κανένα, σε συνθήκες έκτακτης εποπτείας από τις διεθνείς ομοσπονδίες η ΚΕΔ συγκροτείται όπως οι ομοσπονδίες αποφασίσουν, οι διατάξεις του καταστατικού και τα δικαιώματα του Μπαλτάκου είναι για όταν αναλάβει «η καφετέρια» να κάνει κουμάντο στην διαιτησία…

Και στην περίπτωση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ οι οιωνοί δεν είναι με τον κ. Μπαλτάκο, ούτε με την υπόλοιπη συνομοταξία των «ενδιαφερομένων για την αξιοπιστία και την πρόοδο των Ελλήνων διαιτητών», φαίνεται πως στη Νιόν άλλα μαθαίνουν και προς άλλες κατευθύνσεις οδηγούνται, ο Άγγλος παραμένει, σήμερα που μιλάμε, πανίσχυρος και πρέπει να γυρίσει η γη ανάποδα για να προκύψει ζήτημα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανίζεται, τώρα στην αρχή της θητείας, του δραστήριος και ενεργός υπέρ των «δικαίων της Ομοσπονδίας» με κορυφαίο εξ αυτών τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας. Δεν ξέρω αν την καταλαβαίνει ακριβώς και περισσότερο αν συνειδητοποιεί πως από το 2016 μέχρι και σήμερα οι καιροί ου μενετοί, δηλαδή όσα ήξερε το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασαν, χάθηκαν, τελείωσαν (σ.σ. τα τελείωσε η εξυγίανση {Γραμμένος} με το απύθμενο μίσος της για την Ομοσπονδία, παρέα με τον Κοντονή) και πλέον οι αναφορές στο ένδοξο παρελθόν μοιάζουν με ετήσια μνημόσυνα.

Βεβαίως, η δουλειά που ανέλαβε να φέρει σε πέρας είναι «να τα λέει», όπου μπορεί και τον παίρνει «να τα κάνει», αλλά μέχρι εκεί, παραπέρα κάνει τζιζ κι ο σιορ Μπαλτάκος ξέρει καλά ότι «παραπέρα είναι η κυβέρνηση» και κάτι παλιές αμαρτίες…

Υ.Γ. Στο νέο πρωτάθλημα των «δύο ομάδων στα προκριματικά του UEFA Champions League» ετοιμαστείτε για μεγάλα κόλπα, το αίμα θα τρέξει άφθονο, άλλη ξεφτίλα δεν αντέχεται, οπότε ξεκινήστε να μετράτε πτώματα!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ένταση στη φυσούνα και επεισόδιο Λεσόρ με ανθρώπους των Ισραηλινών (vid)

Η ένταση που ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Game 2 μεταφέρθηκε και στον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Ματίας Λεσόρ να έχει επεισόδιο με ανθρώπους των Ισραηλινών

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Ο Σλούκας πήρε το αίμα του πίσω για το τραγικό λάθος στο Game 1

Με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα ο εντυπωσιακός Κώστας Σλούκας πήρε το αίμα του πίσω για το χοντρό λάθος που κόστισε στον Παναθηναϊκό την ήττα στο Game 1 - Μεγάλη εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στους Πράσινους

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out σε χρόνο ρεκόρ για το ματς με την Άστον Βίλα

Λιγότερες από 4,5 ώρες χρειάστηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού για να εξαφανίσει τα εισιτήρια για τον ιστορικό ημιτελικό του Conference League κόντρα στην Άστον Βίλα