16.6 C
Athens

Οι αριθμοί του Ραντζέλοβιτς δείχνουν ότι αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό

Ο Σέρβος άσος έχει αποδείξει ότι όχι απλά χωρά στο ρόστερ της πρωταθλήτριας ομάδας στην Ελλάδα, αλλά έχει τα φόντα να κάνει τη διαφορά και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις κλειστές άμυνες έχοντας εξελίξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού του

Οι φετινές εμφανίσεις του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς με τη Λεγκανιές στη Segunda της Ισπανίας έχουν ανεβάσει την χρηματιστηριακή του αξία στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ικανοποιημένος με οποιαδήποτε προσφορά κατώτερη αυτού του ποσού ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Εκτός κι αν ο Μαρτίνς επιλέξει να του δώσει ξανά μία θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και την ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει (και) στην Ελλάδα…

Ο Σέρβος άσος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τη φανέλα της Λεγκανιές και αυτό δεν τού πιστώνεται μόνο μέσα από τα γκολ και τις ασίστ. Συνολικά μέτρησε 5 γκολ και 4 ασίστ σε μία γεμάτη σεζόν για τον ίδιο με 37 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Copa Del Rey, ωστόσο η πραγματική συνεισφορά του εντοπίζεται -κυρίως- σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού που τον έκανα να μη βγαίνει από την ενδεκάδα της ισπανικής ομάδας.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, με βάση τα στατιστικά στοιχεία του «WhoScored» ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο παίκτης με το καλύτερο ποσοστό πετυχημένων ενεργειών με την μπάλα από ολόκληρο το ρόστερ της Λεγκανιές αφού μετρούσε κατά μέσο όρο 3,7 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά αγώνα. Ποσοστό που σπάνια συναντάς σε παίκτη που αγωνίζεται στο ισπανικό ποδόσφαιρο, ακόμα και από τη La Liga.

Στο γήπεδο έκανε τα πάντα. Σταθερά πάνω από 7 χιλιόμετρα / ματς στο κοντέρ του (για την ακρίβεια ποτέ δεν έπεσε κάτω από τα 7.4), ποσοστό ακρίβειας στις μεταβιβάσεις καρφιτσωμένο στο 75%, που είναι εξαιρετικός αριθμός για εξτρέμ και συνολικά μόλις 3 κίτρινες κάρτες, επίτευγμα που δείχνει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική του νοοτροπία αλλά και προσοχή σε ματς υψηλής έντασης, όπως αυτά που έπαιξε στη Segunda.

Μάλιστα από τα 5 τέρματα που πέτυχε, τα 2 ήρθαν με προσωπική ενέργεια και εκτέλεση και με τα δύο πόδια, το ένα από το σημείο του πέναλτι, ένα με το κεφάλι παρά το 1,74μ. του ύψους του και ακόμη ένα μετά από αντεπίθεση και πλασέ στην απέναντι γωνία. Όπως αυτά που συνήθιζε να βάζει με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ο Ραντζέλοβιτς έχει αποδείξει ότι όχι απλά χωρά στο ρόστερ της πρωταθλήτριας ομάδας στην Ελλάδα, αλλά έχει τα φόντα να κάνει τη διαφορά και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις κλειστές άμυνες.

Ο Μαρτίνς το έχει προσέξει και γι’ αυτό τον κάλεσε στην πρώτη προπόνηση της 14ης Ιουνίου. Πλέον μένει να φανεί τι προτάσεις θα έρθουν στο τραπέζι των Πειραιωτών για την περίπτωσή του κι αν αυτές ξεπερνούν το όριο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να γίνει πραγματική κουβέντα. Ειδάλλως θα τον βλέπουμε για καιρό ακόμη να περιμένει την ευκαιρία του στον Ρέντη.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς