19.7 C
Athens

Ο Special… Five Μουρίνιο κατάφερε να χτίσει τη Ρώμη σε μία μέρα!

Τελικά, ο Μουρίνιο μάς απέδειξε ότι η Ρώμη μπορεί να χτιστεί ξανά σε μία μέρα. Για την ακρίβεια σε μία βραδιά, χάρη στο αξεπέραστο προπονητικό του άστρο και την ικανότητα να σηκώνει τα ευρωπαϊκά τρόπαια λες και είναι... σφηνάκια

Ποιος είπε ότι η Ρώμη δεν μπορεί να χτιστεί σε μία μέρα;

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε σε μία νύχτα να κάνει αυτό που άλλοι δεν κατάφεραν σε 62 χρόνια και η Ρόμα κατέκτησε το πρώτο της -επίσημο- ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη σφραγίδα του Πορτογάλου αρχιτέκτονα των πάγκων.

Είναι ο Μουρίνιο και είναι καλά. Ο Πορτογάλος προπονητής όχι απλά πήρε από το χέρι τη Ρόμα για να τη φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού τροπαίου αλλά το έκανε και με το δικό του ασύγκριτο στυλ, το οποίο τον έχει φθάσει μέχρι το ζενίθ της Ευρώπης στους πάγκους της Πόρτο, της Ίντερ, της Γιουνάιτεντ και τώρα των Τζιαλορόσι.

Ο Πορτογάλος θρύλος των πάγκων μπορεί να έχει πανηγυρίσει πολύ πιο σημαντικά και βαρύτιμα τρόπαια στην καριέρα του, αλλά το φετινό με τη Ρόμα ήρθε σε μία περίοδο που η επιτυχία δεν ήταν δεδομένη, όμως «γεννήθηκε» μέσα από το δικό του άστρο που εν τέλει φώτισε ολόκληρη τη Ρώμη.

Ένα προπονητικό άστρο που βάσει των επιτυχιών και των τροπαίων που έχει κατακτήσει δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Κάθεσαι απλά να χαζεύεις τη… «μούντζα» του Πορτογάλου και να μαθαίνεις από αυτήν. Πίσω της κρύβονται 5 ευρωπαϊκά τρόπαια σε ισάριθμους τελικούς. Τι να του πεις…

«Σήμερα αισθάνομαι Ρωμαίος», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του δακρυσμένου Special One μετά τη λήξη του τελικού, επισημαίνοντας στο Sky Italia πώς θα συνεχίσει στον πάγκο των «τζιαλορόσι» παρά τα όσα ακούγονται για το μέλλον του.

Και πώς να μην το κάνει; Αυτός τους οδήγησε στην Γη της Επαγγελίας κι αυτός μπορεί να τους κρατήσει και του χρόνου εκεί. Έχει το «know how» εντός κι εκτός γηπέδων. Κι ας μην θέλγει με την απόδοση της ομάδας του εντός των τεσσάρων γραμμών. Το τακτικό του πλάνο στα κρίσιμα μας παραμένει άλυτος γρίφος και ελπίζουμε να μη λυθεί ποτέ. Έτσι δεν θα φύγει ποτέ από πάνω του ο χαρακτηρισμός του «Special One» που μετά τη χθεσινή βραδιά στα Τίρανα μετατράπηκε σε… Special Five, όσα και τα ευρωπαϊκά τρόπαια της τεράστιας καριέρας του.

Τελικά, ναι, μάς απέδειξε ότι η Ρώμη μπορεί να χτιστεί ξανά σε μία μέρα. Για την ακρίβεια σε μία βραδιά…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς