16.4 C
Athens

Αρνήθηκε να μιλήσει για μπάσκετ ο Στιβ Κερ: Μέχρι πότε θα βλέπουμε αθώους να δολοφονούνται; Αρκετά! (vid)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Στιβ Κερ με δάκρυα στα μάτια, ξεσπά για τη σφαγή αθώων παιδιών σε δημοτικό του Τέξας, όπου 19 μαθητές δολοφονήθηκαν από ένοπλο 18χρονο σε μια είδηση που έχει σοκάρει ολόκληρο τον πλανήτη

Έντονα φορτισμένος εμφανίστηκε ο Στιβ Κερ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Game 4 απέναντι στους Μάβερικς, καθώς είχε προηγηθεί η σφαγή σε δημοτικό του Τέξας, όπου 19 μαθητές δολοφονήθηκαν από ένοπλο 18χρονο.

Μακελειό στο Τέξας: 18χρονος σκότωσε 19 μαθητές δημοτικού και δύο εκπαιδευτικούς

Ο προπονητής των Γουόριορς αρνήθηκε να μιλήσει για μπάσκετ και επικεντρώθηκε στην εμμονή των πολιτικών της χώρας του να κλείνουν τα μάτια στο νομοσχέδιο περί οπλοκατοχής, την ώρα που αθώοι δολοφονούνται καθημερινά.

«Δε θα μιλήσω για μπάσκετ. Από τη στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά κι ένας δάσκαλος δολοφονήθηκαν στο σχολείο τους, 400 μίλια από εδώ. Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι Αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα παιδιά δολοφονούνται σε σχολείο», είπε ο Κερ, που χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του:

«Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί τόσο να έρχομαι εδώ και να δίνω συλλυπητήρια στις συντετριμμένες οικογένειες. Έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!

Το 90% των Αμερικανών θέλουν να περάσει το νομοσχέδιο που προβλέπει πλήρη έλεγχο όσων θέλουν να αποκτήσουν όπλο. Κι έχουμε 50 γερουσιαστές, που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή γιατί θέλουν να έχουν δύναμη.
Ρωτάω, λοιπόν, εσάς τους γερουσιαστές: Θα βάλετε την επιθυμία σας για εξουσία πάνω από την ασφάλεια των παιδιών και των ηλικιωμένων μας;

Έχω κουραστεί. Θέλω όλοι να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση των οικογενειών, σαν να ήταν τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τα αδέλφια σας. Να σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν αυτό συνέβαινε σε εσάς. Δεν γίνεται να συνηθίζουμε τέτοιες καταστάσεις, να μένουμε μουδιασμένοι και μετά να λέμε: «Ok, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Τώρα, πάμε ομάδα, πάμε Γουόριορς!».

Υπάρχουν 50 γερουσιαστές, που μας κρατούν ομήρους. Είναι αξιολύπητο, αρκετά!», ξέσπασε ο Κερ, ολοκληρώνοντας τον συγκλονιστικό μονόλογό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς