24.6 C
Athens

Μοτιεγιούνας στο FWS: Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό το 2017, θα τους υποστηρίζω στο Final 4!

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας θα υποστηρίζει Ολυμπιακό στο Βελιγράδι και στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στο FWS αποκαλύπτει τις επαφές που είχε με τους Πειραιώτες πίσω στο 2017 και αποθεώνει τον κόσμο των Ερυθρολεύκων για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στα πλέι οφ

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας αποτελεί τον αγαθό «γίγαντα» της Μονακό τη φετινή σεζόν στη Euroleague, με τον Λιθουανό σέντερ να κάνει δυναμικό comeback στην κορυφαία μπασκετική σκηνή της Ευρώπης και να αποδεικνύει ότι δεν πήγε στην Κίνα και τους Σάντονγκ Γκόλντεν Σταρς για τα τελευταία… ένσημα της πλούσιας καριέρας του.

Ο 32χρονος Λιθουανός διεθνής αποτελεί έναν παίκτη-κόσμημα για τους Μονεγάσκους καθώς με την τεράστια εμπειρία του βοηθάει τους νέους παίκτες της ομάδας του Ομπράντοβιτς εντός κι εκτός παρκέ αλλά προσδίδει και μία διαφορετική δυναμική κάτω από το καλάθι, όταν έρχεται -συνήθως- από τον πάγκο.

Μοτιεγιούνας Μονακό Μακάμπι

Για τον Μοτιεγιούνας τα εμπόδια αλλά και τα χαμόγελα στην καριέρα του ήταν πολλά. Ο ίδιος πάντως δεν το έβαλε ποτέ κάτω, συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα στο παρκέ και με τη μαχητικότητά του κερδίζει επάξια τον χαρακτηρισμό για έναν από τους καλύτερους «ψηλούς» της εποχής του στην εθνική Λιθουανίας.

Από το ξεκίνημα στην Ζαλγκίρις το 2007 μέχρι την περιπέτεια στο NBA με τις φανέλες των Ρόκετς και των Πέλικανς, αλλά και την δοκιμασία στην Κίνα από το 2017 μέχρι το 2020 (με ενδιάμεση στάση στο Σαν Αντόνιο για λογαριασμό των Σπερς, ο Μοτιεγιούνας παρέμενε πάντοτε αυθεντικός και δεν έχανε τη δίψα του για το «μπασκετάκι», που όπως λέει στο FWS τού άλλαξε τη ζωή.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στο FWS κι ενόψει του σπουδαίου ημιτελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εφές, ο Λιθουανός κάνει τη δική του πρόβλεψη και τονίζει ότι θα υποστηρίζει τους Πειραιώτες και τα φιλαράκια του Σλούκα και Παπανικολάου στον δρόμο προς το 4ο ευρωπαϊκό αστέρι!

«Το Final Four είναι πάντα μία διαφορετική ιστορία. Πάντα το μονοπάτι είναι πιο δύσκολο εκεί. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, φαίνεται να είχε τον πιο δύσκολο δρόμο ενάντια σε εμάς στα πλέι οφ, όμως εκεί είναι ένα παιχνίδι και μπορούν να γίνουν τα πάντα. Για μένα η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι το φαβορί για να σηκώσει την κούπα, αλλά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Εφές είναι επικίνδυνες ομάδες και μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Εγώ σίγουρα θα υποστηρίζω την ελληνική ομάδα, λόγω και της σχέσης μου με τους Παπανικολάου και Σλούκα που τους γνωρίζω από πολύ μικρή ηλικία και έχουμε εξαιρετικές επαφές αλλά και επειδή είναι ωραίο να λες ότι αποκλείστηκα από τους πρωταθλητές Ευρώπης», δηλώνει στο FWS ο Λιθουανός άσος που μάλιστα αποκάλυψε πως πίσω στο 2017 είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό αλλά προτίμησε για οικονομικούς λόγους να πάει στην Κίνα. 

«Είχα κάποιες χρονιές στις οποίες είχα αρκετές προτάσεις ή βρισκόμουν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, ωστόσο τελικά επέλεξα να πάω στην Κίνα (σ.σ. το 2017) διότι μου προσέφεραν τα τριπλάσια χρήματα από αυτά στην Ευρώπη και για μένα ήταν μονόδρομος αυτή η επιλογή.

Σίγουρα ήμουν δυσαρεστημένος που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό και να κάνω αυτό το βήμα για την καριέρα μου, αλλά δεν γνωρίζω και πολλούς που θα μπορούσαν να αρνηθούν μία πρόταση με τα τριπλάσια λεφτά για την ίδια χρονική περίοδο. Πήγα εκεί και έμεινα για 2,5 σεζόν. Τώρα είμαι στη Μονακό και είμαι χαρούμενος εδώ».

Όσο για το πώς έζησε την ατμόσφαιρα του game 5 στο ΣΕΦ αλλά και τη σειρά της Μονακό με τον Ολυμπιακό, ο Μοτιεγιούνας δεν είχε παρά να νιώθει περήφανος για την ομάδα του. 

«Η σειρά ήταν πολύ έντονη, ισορροπημένη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όλα τα παιχνίδια ήταν διαφορετικά. Στο κρίσιμο 5ο ματς ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε δίκαια, ήταν τιμή μας που τους αντιμετωπίσαμε και τους βάλαμε τόσο δύσκολα με δεδομένο ότι αυτοί είχαν να πάνε 5 χρόνια σε ένα Final Four και το δούλεψαν πολύ, ενώ για εμάς ήταν η πρώτη μας παρουσία στα πλέι οφ και στη διοργάνωση γενικότερα.

Παλέψαμε στα ίσα την πρόκριση, αλλά ο Ολυμπιακός άξιζε να προχωρήσει. Δείξαμε πάντως ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και ένα τρομερό σταφ.

Όσο για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, αυτή ήταν εξωπραγματική. Γνώριζα για το πόσο καλοί και παθιασμένοι είναι οι Έλληνες φίλαθλοι και σίγουρα το να βλέπεις ένα γεμάτο γήπεδο με τόσο παλμό και τέτοια δυναμική στην ατμόσφαιρα ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά μετά την περίοδο του Covid που αναγκαζόμασταν να παίξουμε μπροστά σε άδειες κερκίδες. Θα θυμάμαι αυτή τη σειρά αγώνων και για την ατμόσφαιρα στον Πειραιά».

Ο Μοτιεγιούνας θα υποστηρίζει Ολυμπιακό στο Βελιγράδι και στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο FWS θα μας αποκαλύψει το αν θα βρίσκεται στο Eurobasket του 2022 με την εθνική Λιθουανίας, τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν αλλά θα μας μιλήσει και για την «περίπλοκη» αλλά αξέχαστη εμπειρία του από τον μαγικό κόσμο του NBA και την Κίνα.

Γιατί στην Λιθουανία, κάτι ξέρουν από μπάσκετ…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς