21.2 C
Athens

Άιντραχτ – Ρέιντζερς 1-1 (5-4 πεν.): Οι Αετοί της Φρανκφούρτης κατέκτησαν ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 42 χρόνια!

Με ήρωες τους Τραπ και Μπορέ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε απόλυτα δίκαια το τρόπαιο του Europa League μέσα από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην αξιόμαχη Ρέιντζερς, πανηγυρίζοντας την δεύτερη ευρωπαϊκή της κούπα μετά το 1980

Με ήρωες τους Τραπ και Μπορέ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε απόλυτα δίκαια το τρόπαιο του Europa League μέσα από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην αξιόμαχη Ρέιντζερς μετατρέποντας σε δεύτερη… πατρίδα της τη Σεβίλλη 42 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου (ξανά αυτού του Κυπέλλου UEFA)!

TO «ΧΡΥΣΌ» ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕ 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Τραπ κράτησε όρθια την ομάδα της Φρανκφούρτης χάρη στην τεράστια επέμβασή του πριν το φινάλε του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης μετά από προβολή του Κεντ και ήταν αυτός που απέκρουσε το πέναλτι του Άαρον Ράμσεϊ στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι για να δώσει την… ασίστ στον Μπορέ, με τον Κολομβιανό (σκόραρε και στην κανονική διάρκεια) να δίνει με τρομερό τελείωμα την κούπα στην Άιντραχτ.

Μία Άιντραχτ που στον δρόμο της μέχρι τον τελικό άφησε εκτός πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Γουέστ Χαμ, ενώ θυμίζουμε ότι τερμάτισε πρώτη από τον όμιλο του Ολυμπιακού πίσω στον Δεκέμβριο. Μάλιστα με αυτή της την κατάκτηση εξασφάλισε και την παρουσία της στο Champions League της επόμενης περιόδου, κάτι που δεν κατόρθωσε μέσα από το γερμανικό πρωτάθλημα στο οποίο βρίσκεται στην 11η θέση!

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΪΝΤΡΑΧΤ

Το ματς

Αίμα κι άμμος με το… καλησπέρα στον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς στη Σεβίλλη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με σχετικά καλό ρυθμό και πολύ έντονες μονομαχίες, με απόδειξη των παραπάνω τον «σκληρό» τραυματισμό του Ρόντε μόλις στο 8′.

Αφορμή στάθηκε ένα πολύ επικίνδυνο παίξιμο του Λάντσταρμ των Μπλε πάνω στον Ρόντε των Γερμανών, με τον τελευταίο να ματώνει σε δευτερόλεπτα και σφαδάζοντας από τον πόνο στο χορτάρι να υποβάλλεται σε ράμματα προκειμένου να συνεχίσει το ματς. Όπως κι έγινε.

Κι όταν είδαμε επιτέλους την μπάλα να κυλάει ξανά στο χορτάρι μετά από 6λεπτη διακοπή η Άιντραχτ ήταν αυτή που πλησίασε τις περισσότερες φορές με αξιώσεις την εστία του ΜακΓκρέγκορ. Ωστόσο οι τελικές ενέργειες των Κνάουφ, Καμάντα και Κόστιτς δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους Μπλε της Σκωτίας που πήγαν το παιχνίδι τους περισσότερο στη δύναμη, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τους χώρους που δημιουργούνταν στην κόντρα επίθεση.

Μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο την σπατάλησε η ομάδα του Φανμπρόκχοστ, όταν στο 26′ ο Αρίμπο βρέθηκε αμαρκάριστος από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Τραπ.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 και όλα έδειχναν ότι ο τροπαιούχος στη φετινή σεζόν του Europa League θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα είδαμε όλα αλλά όχι και τον νικητή. Ο ρυθμός ανέβηκε από τα πρώτα λεπτά με τους Αετούς να απειλούν πρώτοι με σουτ του Λίντσταρμ το οποίο κόντραρε στον Καμαρά και κατέληξε λίγο πάνω από την εστία των Σκωτσέζων.

Κι αφού οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να βρουν πρώτοι δίχτυα, τελικώς οι Σκωτσέζοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ σε κρίσιμο σημείο του αγώνα (61′) μετά από παιδικό λάθος στην άμυνα της Άιντραχτ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο και πλασέ ο Αρίμπο.

1-0 για την ομάδα του Φαν Μπρόκχοστ, που όμως προτού προλάβει να κατεβάσει τις γροθιές των πανηγυρισμών είδε τον Μπορέ στην απέναντι εστία να πετάγεται πρώτος στη φάση μετά από εξαιρετική σέντρα του Κόστιτς και να φέρνει το ματς στα ίσα μετά από 73 λεπτά αγώνα.

Τελικώς αφού καμία ομάδα δεν θέλησε να ρισκάρει το τρόπαιο το σκηνικό μεταφέρθηκε για το έξτρα 30λεπτο της παράτασης και το μυαλό όλων οδηγήθηκε αμέσως στην «ψυχρή» διαδικασία των πέναλτι, δεδομένου της κούρασης των δύο ομάδων από την «καυτή», από κάθε άποψη, ατμόσφαιρα στο Σάντσες Πιθχουάν της Σεβίλλης.

Κι αφού το 1-1 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, στο τέλος μίλησαν οι MVP της σεζόν στο Europa League για τους θαυματουργούς Γερμανούς. Τραπ και Μπορέ πήραν από το χέρι την ομάδα τους (και) στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ράμσεϊ φόρεσε την «μπέρτα» του μοιραίου με το χαμένο δικό του και η Άιντραχτ επέστεψε εμφατικά στον θρόνο του Europa League για πρώτη φορά με τη σύγχρονη μορφή του θεσμού και για δεύτερη συνολικά στην ευρωπαϊκή της ιστορία! Γιατί στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί…

ΑΙΝΤΡΑΧΤ (Γκλάσνερ): Τραπ, Εντικά (101′ Λεντς), Τούτα (57′ Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόντε (89′ Γιάκιτς), Σο (106′ Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντστρεμ (71′ Χάουγκε), Μπορέ

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ (ΦανΜπρόκχοστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς (117′ Ρούφι), Λούντσραμ, Καμάρα (91′ Άρφιλντ), Τζακ (74′ Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74′ Σακάλα, 118′ Ράμσεϊ), Αγιοντέλε Αρίμπο (101′ Σαντς)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς