23.5 C
Athens

ΠΑΣ – Άρης 0-3: Με ευρωπαϊκό αέρα οι Κίτρινοι τερμάτισαν και φέτος στην 3η θέση

Με όμορφα τέρματα των Φαμπιάνο, Καμαρά και Εμπακατά οι Θεσσαλονικείς έφυγαν μετά από 10 χρόνια με το «διπλό» από τους Ζωσιμάδες κατακτώντας δίκαια την 3η θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Super League μαζί με το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Με μία ακόμη μεστή εμφάνιση μετά την επική νίκη Ευρώπης επί της ΑΕΚ ο Άρης έκλεισε τη φετινή σεζόν στη Super League με χαμόγελα και την 3η θέση στο τσεπάκι, όπως έπραξε και την περσινή χρονιά όντας μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Με όμορφα τέρματα των Φαμπιάνο, Καμαρά και Εμπακατά οι Θεσσαλονικείς έφυγαν μετά από 10 χρόνια με το «διπλό» από τους Ζωσιμάδες επικρατώντας με 3-0 του ΠΑΣ σε ένα ματς που η ομάδα του Μπούργος κυριάρχησε απόλυτα και βρήκε άλλους δύο σκόρερ στην γεμάτη λίστα (16) με τους παίκτες που έχουν βρει δίχτυα τη φετινή σεζόν. Άλλο ένα κίτρινο πάρτι με φόντο την Ευρώπη και το Conference League.

To ματς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Κίτρινοι έδειξαν ότι δεν πήγαν για τουρισμό στα Ιωάννινα, αλλά για να κυριαρχήσουν, να ξορκίσουν τον κακό τους «δαίμονα» τη φετινή σεζόν και να πάρουν μία ακόμη νίκη που τελικά του πλαισίωσε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά και την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Η ομάδα του Μπούργος με… φόρα μετά την επική νίκη με ανατροπή επί της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο έκλεισε τη σεζόν με ιδανικό τρόπο αποδεικνύοντας ότι σε βάθος χρόνου και αφού ξεπέρασε τον «νταλκά» του -6 έπαιζε πολύ πιο απελευθερωμένα, κάτι που αποτυπώθηκε και στο χορτάρι στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Ο ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΕΓΙΝΕ Ο 15ΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ

Και αφού για τον ΠΑΣ το παιχνίδι ξεκίνησε με κακούς οιωνούς από την αρχή λόγω της αναγκαστικής αποχώρησης του Καραχάλιου με τραυματισμό μόλις στο 6′, ο Άρης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στους «Ζωσιμάδες» στην πρώτη του ουσιαστική απειλή μετά από κόρνερ του Ματίγια.

Ο Μαντσίνι πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε εντός περιοχής στον Φαμπιάνο, ο οποίος με δυνατό μονοκόματο σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 0-1.

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του Φαμπιάνο με τη φανέλα του Άρη, ενώ η λίστα με τους φετινούς σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς σταμάτησε στους 16, αριθμός ρεκόρ για μία σεζόν.

Μετά το γκολ του Βραζιλιάνου στόπερ ο Άρης δεν σταμάτησε να πιέζει και να έχει ψηλά τις γραμμές του, με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη πριν καν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα.

ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΑΨΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-2

Συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό ο Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Ιτούρμπε και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στη διαδικασία των πλέι οφ και το 8o φετινό του στη σεζόν. 0-2 και το κίτρινο πάρτι στις εξέδρες των Ζωσιμάδων από τους περίπου 300 οπαδούς του Άρη είχε μόλις ξεκινήσει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μάλλον το μυαλό του περισσότερο στις καλοκαιρινές διακοπές που ακολουθούν για τις ομάδες και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να ακολουθήσει τον ρυθμό του Άρη, που με κύριους εκφραστές τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι (για άλλο ένα παιχνίδι) ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα των Γιαννιωτών, που βρήκαν την πρώτη τους τελική στο 39′ με άστοχη κεφαλιά του Κύρκου.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε δραματικά, καθώς παρά την προσπάθεια της ομάδας του Μεταξά να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει την εστία του Κουέστα (το κατάφερε μόνο με σουτ του Σνάιντερ από δύσκολη γωνία στο 59′) οι Κίτρινοι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη ώστε να κλείσουν τη σεζόν με τον τρόπο που τους άξιζε. Νίκη και 3η θέση, πάνω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 

Μάλιστα, αφού Μαντσίνι και Πάλμα δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν από πλεονεκτική θέση με τα σουτ τους να καταλήγουν στα σώματα μέχρι το 65′, το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ένας απρόσμενος πρωταγωνιστής. Ο λόγος για τον Σαλέμ Εμπακατά που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και το πιστοποίησε με ένα όμορφο σε εκτέλεση γκολ για το τελικό 0-3 στο 80ο λεπτό.

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε και φέτος από τη σεζόν, αν εξαιρέσει κανείς τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο και με τον Μπούργος στο τιμόνι θα σχεδιάσει τη νέα χρονιά με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πρωταρχικό στόχο από το καλοκαίρι την επιστροφή σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Από την άλλη ο ΠΑΣ άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις από την πορεία του και παρόλο που μέτρησε μόλις μία νίκη -αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ- στα πλέι οφ τελείωσε τη σεζόν με αισιοδοξία και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους φιλάθλους του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 0-3

Σκόρερ: 8′ Φαμπιάνο, 22′ Καμαρά, 80′ Εμπακατά

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Παπαπέτρου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (72’ Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι (61’ Κόντε), Σνάιντερ, Καραχάλιος (8’ Λιάσος), Κύρκος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Περέα.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (58’ Γκάμα), Πάλμα, Ιτούρμπε (53’ Γκαρσία), Καμαρά (74’ Δεληζήσης).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς