17.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Προέχει η πρόκριση, οι… βόμβες μπορούν να περιμένουν

Ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος εξηγεί πόσο μεγάλη είναι η αποψινή (21:45, live FWS.GR) ρεβάνς στο «Turf Moor» για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπέρνλι

Την ώρα που το όνομα του Ολυμπιακού φιγουράρει σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο με αφορμή την επικείμενη επιστροφή του Γιάγια Τουρέ, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δίνει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν. Η απογείωση με τις μεταγραφές… βόμβες μπορεί να περιμένει. Προέχει η πρόκριση επί της Μπέρνλι (21:45, live FWS.GR).

Όποιος πιστεύει πως οι Άγγλοι θα παραδοθούν εύκολα επειδή ηττήθηκαν με 3-1 στον πρώτο αγώνα ή γιατί έχουν ξεκινήσει άσχημα στην Πρέμιερ Λιγκ, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος. Ο Σον Ντάις και οι παίκτες του βλέπουν το αποψινό παιχνίδι σαν πρόκληση και ως μια ευκαιρία για να αντιστρέψουν το κλίμα πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση.

Φυσικά, όλα αυτά ο Μαρτίνς τα γνωρίζει, ωστόσο η Μπέρνλι δεν τον φοβίζει. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αναλύσει πολλές φορές την αγγλική ομάδα στους ποδοσφαιριστές του. Τα γεμίσματα που επιχειρούν από την άμυνα, η δύναμη που έχουν στα στημένα και ο ρυθμός που επιδιώκουν ειδικά όταν παίζουν εντός έδρας είναι πράγματα που ξέρουν όλοι πια στον Ολυμπιακό. Όπως ξέρουν πως με την Μπέρνλι να ψάχνει τουλάχιστον 2 γκολ, θα βρουν πολλούς χώρους στο ανοιχτό γήπεδο.

Αυτό που έχει ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η ομάδα του να κάνει ότι ακριβώς και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι. Θέλει να δει ένα δυνατό ξεκίνημα και ένα γρήγορο γκολ που θα …κόψει τα πόδια του αντιπάλου. Θέλει τη μπάλα κάτω και γενικώς να εκμεταλλευτεί η ομάδα του την δεδομένη υπεροχή της στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα η ενδεκάδα αναμένεται να είναι ακριβώς ίδια με αυτή που επιλέχθηκε και στα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Γιαννιώτης θα βρίσκεται στηβ εστία, οι Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα και Τσιμίκας στην άμυνα. Ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά θα είναι οι δύο κεντρικοί χαφ, μπροστά τους ο Φορτούνης, στα εξτρέμ οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο.

*Η Μπέρνλι σε 8 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος δεν έχει νίκη σε 90λεπτο.

*Τελευταία φορά που οι Άγγλοι νίκησαν με δύο γκολ διαφορά στο γήπεδο τους ήταν πριν από περίπου 10 μήνες με αντίπαλο την Σουόνσι (2-0).

*Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλείσει ποτέ αγγλική ομάδα σε διπλά παιχνίδια.

*Αν όλα πάνε καλά, έχουμε πολλά να πούμε από αύριο για την υπέρβαση που γίνεται και τον Ολυμπιακό έτσι όπως θα έχει διαμορφωθεί. Αυτό το ρόστερ συν τον Τουρέ και έναν εξτρέμ επιπέδου Μπεν Άρφα είναι ικανό για σπουδαία πράγματα.

*Ο Πάρντο φαίνεται πως οδεύει προς Ντουμπάι και ο Μαρίν προς Βελιγράδι.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς