19.9 C
Athens

Η Μπέριλ ΜακΚίσικ στο Athlosnews: «Σχεδόν λιποθύμησα από τη χαρά μου στο game 5, ο Σακ είναι σαν τον Superman!»

Η σύζυγος του Σακίλ ΜακΚίσικ, Μπέριλ, μιλάει στο Athlosnews για τον αγαπημένο της «Σακ», το δέσιμο με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού αλλά και την ευρωκούπα που περιμένει στο κατακόκκινο Βελιγράδι

Λένε ότι πίσω από κάθε πετυχημένο αθλητή κρύβεται μία δυναμική παρουσία που είναι εκεί για να τον εμπνέει, να του δίνει κίνητρο αλλά και ώθηση να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά στην περίπτωση της Μπέριλ και του Σακίλ ΜακΚίσικ αποτελεί τη μεγαλύτερη αλήθεια. Μία αλήθεια που τους έχει φτάσει στο σήμερα, να έχουν βρει την πνευματική και μπασκετική τους Ιθάκη στην Ελλάδα έχοντας γίνει ένα με το ερυθρόλευκο χρώμα και τις κερκίδες του ΣΕΦ.

Σε μία χρονιά που ο αγαπημένος «Σακ» των φίλων του Ολυμπιακού τα κάνει όλα και συμφέρει εντός του παρκέ, η σύζυγός του Μπέριλ φροντίζει να μη λείψει τίποτα από τον ίδιο και το αξιολάτρευτο αγοράκι τους που ήδη πρόλαβε να γιορτάσει με… ευφάνταστο τρόπο την πρώτη του κούπα ως μέλος της οικογένειας του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Η Μπέριλ όχι απλά στηρίζει τον άνδρα της σε κάθε μπασκετικό του ταξίδι, αλλά κατορθώνει να δένεται με τις ομάδες στις οποίες κατά καιρούς έχει αγωνιστεί ο Αμερικανός άσος. Ωστόσο, αυτό που βιώνει από πέρυσι με τον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο! 

Πιστή στα ερυθρόλευκα και πορωμένη με την κερκίδα των Πειραιωτών φιλάθλων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η ίδια δηλώνει οπαδός του Ολυμπιακού μέσω της συνέντευξής της στο Athlosnews.gr και κάνει ήδη όνειρα για την ευρωκούπα στο Βελιγράδι.

«Ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα (σ.σ. στο game 5 με τη Μονακό)! Όταν ο Σακ άρχισε να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, σηκώθηκα από τη θέση μου και άρχισα να ουρλιάζω λες και ήταν να σκάσουν τα πνευμόνια μου από ευτυχία. Σχεδόν λιποθύμησα. Τα πάντα από εκείνη τη νύχτα ήταν μοναδικά!», μας τόνισε σχετικά με το πώς έζησε τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του Ολυμπιακού στο ματς που κρίθηκε η πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Κι όταν η κουβέντα πήγε στις μέρες που θα διεξαχθεί η τελική φάση της Euroleague (19-21 Μαϊου) η Μπέριλ δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της αλλά και την σιγουριά για την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που σύμφωνα με την ίδια αξίζει στο 100% ο Ολυμπιακός.

«Δεν έχω πάει ποτέ στο Βελιγράδι, αλλά ξέρω ότι θα νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Ξέρω ότι όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είναι εκεί. Τα λέμε σύντομα αγαπητοί οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν μπορώ να περιμένω», ήταν τα λόγια της.

Όσο για τις πιθανότητες κατάκτησης του 4ου ευρωπαϊκού Κυπέλλου, μας είπε: «Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Πραγματικά θέλω να δω τον Σακ να τα καταφέρνει, είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο Ολυμπιακός αξίζει αυτή την κούπα για όλη την προσπάθεια της σεζόν!».

Στη συνέχεια μας μύησε στον δικό της Superman, Σακίλ ΜακΚίσικ, που σύμφωνα με την σύζυγό του κρατιέται σε τοπ φόρμα ακόμα και στα 31 του έτη λόγω της αγάπης του στο άθλημα αλλά και του δεσίματός του με την ομάδα του Πειραιά.

«Ο άντρας μου πάντα με κάνει περήφανη. Σχεδόν σαν… Σούπερμαν, σώζει τη μέρα μου όταν χρειάζεται. Ο Σακ είχε πάντα κίνητρο σε κάθε κεφάλαιο της καριέρας του γιατί αγαπά αληθινά αυτό που κάνει, έχει τεράστιο αφοσίωση στο άθλημα. Η ρουτίνα που ακολουθεί πριν από τα παιχνίδια, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το μπάσκετ και αυτή η αγάπη του για το σπορ πιστεύω είναι οι λόγοι που τον βοηθάνε στο να εξελίσσεται διαρκώς».

Όσο για το μέλλον τους στην Ελλάδα, η Μπέριλ ΜακΚίσικ έριξε «άγκυρα» παραμονής στο Λιμάνι.

«Αγαπάμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μας κάνουν πραγματικά να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας στις δυόμισι σεζόν που είμαστε εδώ. Αγαπήσαμε την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή και θέλουμε να μείνουμε για πολλά χρόνια εδώ».

Σχετικά με την αγαπημένη της ανάμνηση από το κατάμεστο ΣΕΦ, η κυρία ΜακΚίσικ έχει δύο παιχνίδια στην απόλυτη ισορροπία, το κάθε ένα για ξεχωριστούς λόγους:

«Το αγαπημένο μου παιχνίδι στο ΣΕΦ, αρχικά, ήταν αυτό στο οποίο ο Σακ έκανε την πρώτη του συμμετοχή απέναντι στον Παναθηναϊκό που συνοδεύτηκε με εμφατική νίκη της ομάδας μας. Πλέον, συμπεριλήφθηκε στην ίδια κλειστή λίστα και το game 5 με τη Μονακό, εκεί όπου εξασφαλίστηκε η πρόκριση στο Final Four. Αυτά βρίσκονται στην κορυφή για εμένα».

Αυτή ήταν η Μπέριλ ΜακΚίσικ, μία μητέρα και σύζυγος που της αρέσει να ζει με ένταση την κάθε στιγμή, ειδικά όταν αυτή έχει ερυθρόλευκη απόχρωση και συνοδεύεται από εντυπωσιακά καρφώματα του Σακίλ. Του Σακίλ του Πειραιά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς