24.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο αλάνθαστος Κανέ δίνει μία επιπλέον λύση στον Μαρτίνς ενόψει της επόμενης σεζόν

Ο μέσος από τη Γουινέα έχει αποδείξει ότι δεν... μασάει από δύσκολες έδρες και πέραν της εικόνας του στο χορτάρι, που παρουσιάζει συνεχή βελτίωση, υπάρχουν και τα στατιστικά που το πιστοποιούν απόλυτα

Οι ρεζέρβες του Ολυμπιακού έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας άνετα με 1-0 του Άρη σε μία αναμέτρηση που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μετάνιωσε στιγμή την απόφασή του να αφήσει στον Πειραιά συνολικά 10 βασικούς του παίκτες.

Και πώς να το κάνει, όταν άπαντες τελείωσαν το ματς στο Χαριλάου με καλό βαθμό αφήνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες ενόψει της επόμενης σεζόν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο «ξεχασμένος» Μαμαντού Κανέ, που στα ματς που έχει αγωνιστεί ως βασικός απέναντι σε Παναθηναϊκό και Άρη ήταν (σχεδόν) αλάνθαστος «κλείνοντας» το μάτι στον Μαρτίνς που έχει μπροστά στα μάτια του μία εξαιρετική περίπτωση για τη δόμηση και τις ανάσες στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών από τη νέα σεζόν.

Ο μέσος από τη Γουινέα έχει κατορθώσει να πείσει τον Μαρτίνς ότι αξίζει να έχει ρόλο στο φετινό «ερυθρόλευκο» ρόστερ, γι’ αυτό άλλωστε αποφασίστηκε να επιστρέψει άρον άρον από τον δανεισμό του στη Νέφτσι Μπακού, η οποία τον παραχώρησε πίσω στον Ολυμπιακό με μισή καρδιά, αφού ήταν ο παίκτης που «έδενε» όλο της το κέντρο.

Στο σήμερα, ο Κανέ έχει αποδείξει ότι δεν… μασάει από δύσκολες έδρες και πέραν της εικόνας του στο χορτάρι που παρουσιάζει συνεχής βελτίωση υπάρχουν και τα στατιστικά που το πιστοποιούν απόλυτα.

Συγκεκριμένα ο Αφρικανός μέσος στο παιχνίδι με τους Κίτρινους είχε το… εξωπραγματικό -για τα ελληνικά δεδομένα- ποσοστό των 26/29 εύστοχων μεταβιβάσεων (σε ποσοστό περίπου 91%) όντας ο μόνος με τόσες σωστές επιλογές από τους 22 του χορταριού στο Χαριλάου. Παρόμοια επίδοση (τότε μέτρησε μόλις μία λάθος μεταβίβαση) κατέγραψε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Λεωφόρο, όπου ουσιαστικά αποτέλεσε και το μόνο θετικό παράσημο για τον Μαρτίνς από εκείνη τη βραδιά.

Ο Κανέ έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις με ή χωρίς την μπάλα, μοιάζει να είναι «φρέσκος» ακόμα κι όταν το ρολόι «χτυπάει» 80λεπτα και τη δεδομένη χρονική στιγμή αφήνει -βάσει στατιστικών- πολύ πίσω του τους Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, που δεν διανύουν και την καλύτερη τους περίοδο.

Ο Μαρτίνς προφανώς βλέπει εδώ και καιρό αυτή την εξέλιξη στο παιχνίδι του 25χρονου μέσου κι όπως όλα δείχνουν θα προτείνει την παραμονή του στο Λιμάνι και από τη νέα σεζόν, καθώς έχει τα πνευμόνια, την ποιότητα και τις αντοχές για να αντέξει το κλίμα πρωταθλητισμού των Πειραιωτών.

Βέβαια, μία πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το μέλλον του στον Πειραιά αναμένεται να έχουμε από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας, εκεί όπου ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει αρκετή δουλειά και είναι δεδομένο ότι θα κρατήσει στο ρόστερ μόνο όσους τού δείξουν τι και πόσα μπορούν να κάνουν στο χορτάρι…

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς