20.4 C
Athens

Μόισες Καϊσέδο: Το διαμάντι από το Εκουαδόρ που γεννήθηκε με ένα… μοιρογνωμόνιο στο δεξί του πόδι

Ο μέσος από τον Ισημερινό έκανε πραγματικότητα ένα μέρος του ονείρου του απέναντι στην ομάδα που υποστηρίζει από μικρός και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το επίπεδο της Premier League δεν τρομάζει το αψεγάδιαστο ταλέντο του

Από πολύ μικρή ηλικία ήθελε να γίνει… «Κόκκινος Διάβολος», όμως η Μπράιτον τον πήρε και τον έκανε άνδρα σε μία ιστορία από αυτές που σε εμπνέουν και σε κάνουν να ονειρεύεσαι με φόντο το θέατρο των δικών σου ονείρων.

Ο Μόισες Καϊσέδο πέτυχε χθες ένα γκολ που δεν πρόκειται να ξεχάσει. Όχι τόσο για τη σημασία του, αφού η φετινή Γιουνάιτεντ είναι δεδομένο ότι και πάλι θα έβρισκε τρόπο να χάσει, όσο για τα συναισθήματα δικαίωσης και αυτοπεποίθησης που του «γέννησε» απέναντι στην ομάδα που από πάντοτε φανταζόταν τον εαυτό του να φορά τα χρώματά της.

Ο 20χρονος μέσος από τον Ισημερινό δεν ήρθε από το πουθενά, ούτε μας συστήθηκε χθες με το δυνατό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα. Η Μπράιτον, όπως συνήθως πράττει με τα νέα ταλέντα, τον πίστεψε από την αρχή, με τον προπονητή της Γκράχαμ Πότερ να του δίνει ευκαιρίες, κίνητρο και μια… ντουζίνα λόγους ώστε να κάνει το παιχνίδι της καριέρας του -έως τώρα- απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους. Και το έκανε!

Πέραν του πρώτου τέρματός του με τη φανέλα των Γλάρων για το 1-0, ο Καϊσέδο ήταν σχεδόν αλάνθαστος απέναντι στο τραγικό σύνολο του Ράνγκνικ έχοντας το υψηλότερο ποσοστό στις εύστοχες πάσες από την ομάδα του σύμφωνα με το «WhoScored» (91.2%) ενώ είναι ενδεικτικό ότι από τις συνολικά 34 δικές του μεταβιβάσεις οι 29 κατέληξαν σε πόδια συμπαικτών του και οι 4 σε καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ντε Χέα.

Το «μοιρογνωμόνιο» που κρύβει στο εξαιρετικό δεξί του πόδι αποτελεί και οδηγό για το υπόλοιπο της καριέρας του, που πολύ θα ήθελε να τον βρει στο Όλντ Τράφορντ αλλά σύμφωνα με τον προπονητή του πρώτα θα πρέπει να «ψηθεί» σε ομάδες που δεν έχουν την ίδια πίεση ή το πρεστίζ, αλλά οφείλουν να «γεννούν» πρωταγωνιστές με στόχο την επιβίωσή τους στο πιο σκληρό ρινγκ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Πάντως, ανεξάρτητα από το μέλλον του, ο ίδιος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μπράιτον μέχρι το 2025 και οι Γλάροι δύσκολα θα τον αφήσουν να φύγει.

Ο Γκράχαμ Πότερ τον πίστεψε ακόμα κι όταν ο Καϊσέδο άρχισε να γυρνάει την πλάτη στον εαυτό του. Ο 20χρονος μέσος έχει άπλετο ταλέντο, είναι εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του μέσα στο γήπεδο, μοιράζει την μπάλα λες και έχει 10ετη εμπειρία στην Premier League και κυρίως δουλεύει ακατάπαυστα γιατί τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Και στη δική του περίπτωση, δεν έχουν καν θέση. Μπορείς να τον δεις να αγωνίζεται με την ίδια άνεση στο «6» αλλά και στο «8» αποτελώντας πολλές φορές τον άλυτο γρίφο για τους αντιπάλους είτε όταν ξεκινάει βασικός (7 φορές φέτος), είτε όταν έρχεται από τον πάγκο.

Σίγουρα, δεν είναι ακόμα έτοιμος για το επίπεδο της Γιουνάιτεντ (ξέχωρα με την πολύ άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν και φέτος οι Κόκκινοι) αλλά σίγουρα αποτελεί ένα εξελίξιμο πρότζεκτ που αν δουλευθεί σωστά θα μπορέσει να «δέσει» σε κάθε ομάδα του top-5 της Αγγλίας. Γιατί ο μικρός έχει τσαμπουκά, ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητες του και του αρέσει να κρατάει την μπάλα στα πόδια του. Όποιος κι αν είναι απέναντί του…

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς