22.6 C
Athens

Η βαρύτερη ευρωπαϊκή ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Τη χειρότερη ευρωπαϊκή βραδιά της ιστορίας του βίωσε σήμερα ο «Δικέφαλος» του Βορρά, με το 1-4 από την Μπενφίκα.

Η συντριβή από τους «Αετούς» της Λισαβόνας δεν έσβησε απλώς το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ, αλλά θα μνημονεύεται για καιρό και για άλλο λόγο: αποτελεί τη βαρύτερη  εντός έδρας ήττα που έχει γνωρίσει στην πολυετή ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μόνο δύο φορές είχαν εξελιχθεί χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στις 16 Φεβρουαρίου 2017, όταν ηττήθηκε 3-0 από τη Σάλκε για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και στις 23 Φεβρουαρίου 2012, όταν έχασε με το ίδιο σκορ από την Ουντινέζε, για την ίδια φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στη δεύτερη περίπτωση, ο αγώνας ήταν ρεβάνς του 0-0 στην Ιταλία. Η αρνητική παράδοση της Τούμπας μετά από θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας, στην οποία αναφερθήκαμε το πρωί δυστυχώς συνεχίστηκε.

Υπάρχουν άλλα δύο καταγεγραμμένα 0-3 εις βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά αυτά ήταν στα χαρτιά. Στις 10 Αυγούστου 2004, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά) και την 1η Οκτωβρίου 1992 με τη διακοπή του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ λόγω εισβολής των οπαδών του στο γήπεδο. Στην πρώτη περίπτωση είχε χάσει στο γήπεδο 2-1 και στη δεύτερη το σκορ ήταν 2-0 μέχρι τη στιγμή της διακοπής.

Το ωραίο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχεται για πρώτη φορά τέσσερα γκολ σε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα στην Τούμπα, μόνο που την προηγούμενη φορά δεν είχε χάσει! Αναφερόμαστε, φυσικά, στο χορταστικό 4-4 με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Κριστιάν Βιέρι, στις 4 Νοεμβρίου 1997.

Στην Α’ Εθνική, η βαρύτερη εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ είναι το 4-0, το οποίο έχουν πετύχει μία φορά ο Ολυμπιακός το 1964-65 και δύο φορές η ΑΕΚ, το 2001-02 και το 2007-08.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς