17.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Νίκη Ευρώπης για τους Πράσινους (vid)

Με τέρμα του Σένκεφελντ από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον Άρη και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της κατάταξης στη Super League 1, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς στην 4η με έναν πόντο λιγότερο

Με τέρμα του Σένκεφελντ από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον Άρη και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της κατάταξης στη Super League 1, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς στην 4η με έναν πόντο λιγότερο.

Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι στα σημεία απέναντι στους πιο νωχελικούς Κίτρινους που έμειναν από νωρίς στο ματς (42′) με 10 παίκτες ελέω αποβολής του Καμαρά και ξύπνησαν αργά δίχως όμως να δημιουργήσουν μεγάλες απειλές μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΕΝΚΕΦΕΛΤ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έκανε καθοριστικό βήμα για την τετράδα, αφού μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου κυνηγάει δύο θέσεις, σε αντίθεση με τον Άρη που έχει ως αρχικό του στόχο την 3η ώστε να μην έχει το μυαλό του στον τελικό της 21ης Μαϊου. Βέβαια, ο δρόμος για την Ευρώπη θα κριθεί κυριολεκτικά στο… νήμα και ίσως την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στις 17 του μηνός.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Άρη να ξεκινάει με πιο αμυντικές διαθέσεις δείχνοντας ότι πήγε στη Λεωφόρο για δύο αποτελέσματα.

Οι Πράσινοι δημιούργησαν την πρώτη τους μεγάλη απειλή με τον Παλάσιος λίγο μετά το 20′. Ο Αργεντινός πάτησε περιοχή, δέχθηκε την πάσα του Αϊτόρ αλλά το πλασέ εν κινήσει κατέληξε στο δοκάρι με τον Χουάνκαρ που ακολούθησε τη φάση να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση.

Αυτό ήταν και το «καμπανάκι» από τους γηπεδούχους, καθώς στιγμές αργότερα και συγκεκριμένα στο 28′ ο Σένκεφελντ πήδηξε ψηλότερα από όλους μετά από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι». Μία κεφαλιά, μία στιγμή που έκρινε τα πάντα στη μάχη Ευρώπης της Λεωφόρου.

Ο Άρης ολοκλήρωσε το πρώτο ματς με μόλις μία τελική κι αυτή πολύ μακριά από την εστία του Μπρινιόλι, τη στιγμή που η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και διατηρούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα του Σένκεφελντ. Μάλιστα λίγο πριν το φινάλε στο α’ μέρος οι Θεσσαλονικείς έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμπουμπακάρ Καμαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διάστημα 7 λεπτών! Στην πρώτη για κράτημα στον αντίπαλό και στην δεύτερη για κλωτσιά στον Πέρεθ.

Στην επανάληψη, ο Χερμάν Μπούργος επιχείρησε να κάνει πιο γρήγορη την επιθετική γραμμή της ομάδας του με την είσοδο των Ιτούρμπε και Πάλμα. Ως αποτέλεσμα αυτού ο Άρης ανέβασε τις γραμμές του πίεσε την πρώτη ζώνη άμυνας του Παναθηναϊκού για να δημιουργήσει τις δύο καλύτερές του ευκαιρίες στο ματς με τους Γκάνεα και Μαντσίνι, που εκτέλεσαν υπό καλές προϋποθέσεις μέσα από την «πράσινη» περιοχή.

Στην πρώτη περίπτωση ο Μπρινιόλι είπε όχι στον Αργεντινό άσο, ο οποίος αγωνίστηκε για ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο ως κρυφό εννιάρι, ενώ στην δεύτερη ο Γκάνεα σούταρε άουτ από καλή θέση μετά από έξοχη πάσα του Μπρούνο Γκάμα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να ισορροπήσει τα πράγματα μετά το 65′, απειλούσε κυρίως από την δεξιά πτέρυγα με τους Παλάσιος και Βιγιαφάνιες, τη στιγμή που ο Άρης έμεινε να «φωνάζει» για ένα χέρι του Βέλεθ εντός της περιοχής, που σύμφωνα με την κρίση του Αζέρου Αγκάγιεβ ήταν κολλητό στο κορμί του Ισπανού στόπερ.

Ωστόσο, η πιο όμορφη εικόνα εκτυλίχθηκε πριν τη σέντρα, όταν παίκτες και οπαδοί του Παναθηναϊκού κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μπροστά από τους περίπου 150 οπαδούς του Άρη που φιλοξενήθηκαν στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

Σκόρερ: 28′ Σένκεφελντ

Γήπεδο: Λεωφόρος

Διαιτητής: Αγκάγιεβ (ΑΖΕ)

Κόκκινες: 42′ Καμαρά

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (29’ Αλεξανδρόπουλος) – Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν) – Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ντουκουρέ (61’ Εντιαγέ), Ματίγια, Γκάμα (61’ Πάλμα) – Μανσίνι (84’ Μ. Γκαρσία), Καμαρά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς