16.4 C
Athens

Άρης: Τα συμβόλαια που λήγουν, οι ματιές στην ελληνική αγορά και ο πολυπόθητος Μαντσίνι

Πέρα από τον αγωνιστικό στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, στο κάδρο των Θεσσαλονικέων υπάρχει πάντα και το θέμα του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν που φαίνεται ότι θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών

Ο Άρης έχει μπροστά του την πρόκληση των πλέι οφ, όπου θα επιδιώξει με ένα ιδανικό και -αν γίνεται- αήττητο φίνις στη σεζόν να «καπαρώσει» την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας και δίχως περεταίρω άγχη στα προκριματικά του Conference League της επόμενης περιόδου.

Πέρα από τον μεγάλο φετινό αγωνιστικό στόχο των Κιτρίνων, στο κάδρο διοίκησης και προπονητή μπαίνει και το θέμα του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν που φαίνεται ότι θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ

Συγκεκριμένα σε περίπου 2 μήνες από τώρα (30 Ιουνίου) λήγουν τα συμβόλαια των: Κουέστα, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάκιτς, Ματίγια, Τσαγκαλίδη, Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο, Γκάμα, Μάνου και Λόπεθ. Εύλογα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για αρκετές περιπτώσεις βασικών παικτών του ρόστερ των Κιτρίνων και δεδομένα κάποιοι από αυτούς θα αποτελέσουν παρελθόν.

Οι προτεραιότητες του Άρη εντοπίζονται κυρίως στα συμβόλαια των Κουέστα, Ματίγια και Σούντγκρεν. Σε αυτούς θα γίνει μία παραπάνω κουβέντα ώστε να πειστούν και να ανανεώσουν, με τον Σουηδό μπακ να έχει ήδη αρκετές προτάσεις στα χέρια του και το μέλλον του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να θεωρείται αρκετά «θολό». Για τους άλλους δύο θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στις 17 Μαϊου, ώστε να υπάρχει μία σαφής εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι. Αμφότεροι, πάντως, έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να συνεχίσουν. Μένει να φανεί που θα κυμανθούν οι οικονομικές τους απαιτήσεις κι αν αυτές συμβαδίζουν με τα «θέλω» και τα «πρέπει» της διοίκησης των Θεσσαλονικέων.

Την ίδια στιγμή ο Άρης έχει ακόμα στο κεφάλι του τον «νταλκά» με την υπόθεση Ντουρμισάι στο CAS, που όπως όλα δείχνουν θα τραβήξει μέχρι τις αρχές του Μάη. Από το πόρισμα της συγκεκριμένης υπόθεσης, οι Κίτρινοι θα μάθουν αν μπορούν να σχεδιάσουν με ηρεμία και δίχως παραπάνω περιορισμούς τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΑΓΟΡΑ

Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο ο Χερμάν Μπούργος με τους συνεργάτες του φαίνεται να έχουν εντοπίσει τις θέσεις στις οποίες ο Άρης χρειάζεται ενίσχυση. Αυτές αφορούν τη θέση του τερματοφύλακα (η περίπτωση Λοντίγκιν εξετάζεται σε πρώτο πλάνο), του αριστερού μπακ, ενός κεντρικού αμυντικού, δύο χαφ, ενός εξτρέμ και ενός φορ. Συνολικά 7 περιπτώσεις που για αρχή μοιάζουν δύσκολο να «κλείσουν», αλλά από την πλευρά του Θόδωρου Καρυπίδη υπάρχει η διάθεση να δαπανηθούν και φέτος αρκετά χρήματα με σκοπό την αγωνιστική βελτίωση-σταθερότητα της ομάδας.

Στον Άρη εξετάζουν αρκετά την ελληνική αγορά, καθώς αφενός θέλουν να δώσουν παραπάνω έμφαση στο ελληνικό στοιχείο του ρόστερ και αφετέρου να κινηθούν για περιπτώσεις παικτών που γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα και έχουν αποδείξει την αξία τους. Ονόματα υπάρχουν πολλά στην ατζέντα, αλλά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας και όχι της διαπραγμάτευσης.

Μία περίπτωση που φαίνεται να απασχολεί και αφορά ξένο παίκτη από άλλη ελληνική ομάδα είναι αυτή του Φαν Βέερτ του Βόλου, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τους Θεσσαλούς μετρώντας 14 γκολ και δύο ασίστ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο Μαντσίνι, ο Άρης πρόλαβε τους πάντες με την ανανέωση του Αργεντίνου μέχρι το 2024. Ωστόσο, οι μνηστήρες που διεκδικούν την υπογραφή του συνεχώς αυξάνονται, ενώ φαίνεται να υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του BIG-4 στην ελληνική Super League. Σειρήνες από Γαλλία και Αργεντινή ηχούν δυνατά στα αυτιά του παίκτη από τη στιγμή της ανανέωσής του με τους Θεσσαλονικείς και μένει να φανεί αν θα γίνει κάποια επίσημη κίνηση για την «αρπαγή» του το ερχόμενο καλοκαίρι, τη στιγμή που από τον Άρη ξεκαθαρίζεται ότι θα γίνει συζήτηση για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του μόνο για ένα ποσό πάνω από τη μεταγραφική του αξία, που τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα με το Transfermarkt κυμαίνεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

https://athlosnews.gr/endiaferon-dyo-omadon-tis-athinas-gia-mantsini-den-bainei-se-diapragmatefseis-o-aris/

Εν ολίγοις, το ερχόμενο καλοκαίρι θα φέρει αρκετές εξελίξεις για το αγωνιστικό τμήμα του Άρη με τον στόχο να είναι η ενίσχυσή – βελτίωσή του σε κομβικές θέσεις, ώστε να επιτευχθεί αρχικά το όνειρο της Ευρώπης και σε δεύτερο βαθμό η μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς