23.8 C
Athens

Ο Σαλάχ σπάει κάθε ρεκόρ και γίνεται επισήμως ο μεγαλύτερος «δήμιος» της Μ. Γιουνάιτεντ

Ένας Σαλάχ αρκεί στη Λίβερπουλ για να κερδίσει τη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που από χθες χαμογελά καθώς δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά τους Κόκκινους του Μέρσεσαϊντ τη φετινή σεζόν.

Οι Ρεντς έκαναν επίδειξη δύναμης χθες το βράδυ στο Άνφιλντ απέναντι στην απελπιστικά κακή ομάδα του Ράνγκνικ, που όχι απλώς δεν μπορεί να βρει τα πατήματά της αλλά όπως είπε και ο υπηρεσιακός τεχνικός της «φτάνει σε σημεία εξευτελισμού».

Βέβαια, από την άλλη είναι δύσκολο και πολλές φορές ακατόρθωτο να σταματήσεις μία ποδοσφαιρική μηχανή που είναι εκπαιδευμένη να «τρομοκρατεί» τις αντίπαλες άμυνες, ιδίως όταν μιλάμε για μία τριάδα «φωτιά» με Σαλάχ, Μανέ και Ντίας.

Επί της παρούσης θα «πιαστούμε» με τον Αιγύπτιο αστέρα, ο οποίος με τα δύο τέρματα που πέτυχε χθες συνέχισε να γράφει ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League.

Αρχικά έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που, σε συνδυασμό με το χατ-τρικ στον αγώνα του α’ γύρου στο «Όλντ Τράφορντ», πετυχαίνει 5 τέρματα σε μία σεζόν κόντρα στη Γιουνάιτεντ. φτάνοντας παράλληλα τα 119 γκολ σε 188 ματς στην Premier όντας στο top 20 των μεγαλύτερων σκόρερ όλων των εποχών στο Νησί.

Και δεν σταματάει εκεί. Με 9 τέρματα σε 10 ματς κόντρα στους «Κόκκινους Διαβόλους» ο Σαλάχ αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας του Μέρσεσαϊντ στα ντέρμπι με τον μεγάλο αντίπαλό τους, καθώς μπορεί να ισοβαθμεί με τον Τζέραρντ (9) αλλά το έχει καταφέρει με 25 λιγότερα παιχνίδια σε σύγκριση με τον Άγγλο πρώην μέσο των Ρεντς.

Μοχάμεντ εσύ σούπερ σταρ!

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς