24.3 C
Athens

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έχει τον τρόπο και τα μέσα να την οδηγήσει στο όνειρο των τεσσάρων τροπαίων

Η Λίβερπουλ μπορεί ρεαλιστικά και με βάση την ποδοσφαιρική πραγματικότητα να ονειρεύεται το «κουαρνταμπλ» τη φετινή σεζόν και ο Κλοπ θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους

Η Λίβερπουλ μπορεί ρεαλιστικά και με βάση την ποδοσφαιρική πραγματικότητα να ονειρεύεται το «κουαρνταμπλ» τη φετινή σεζόν και ο Κλοπ θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους.

Οι Ρεντς δείχνουν να βρίσκονται σε top φόρμα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Απέκλεισαν δίχως να… ιδρώσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του FA Cup, σκοράρουν κατά μέσο όρο 2,8 τέρματα ανά παιχνίδι, βρίσκοντας πάντα τον τρόπο να παίρνουν πράγματα από την επιθετική τους τριάδα και γενικά βγάζουν μία αυτοπεποίθηση και μία άνεση που δεν τη βλέπεις σε άλλη ομάδα.

Μπορεί στην Premier League η πρόσφατη ισοπαλία στο Έτιχαντ να μην την ωφέλησε, όμως δεν της έκοψε τα φτερά. Το πρόγραμμα που ακολουθεί για την αρμάδα του Κλοπ είναι «βαρύ» και θα κρίνει πολλά σε 4 ανοιχτά μέτωπα, στα οποία η Λίβερπουλ είναι γερά μέσα στο κόλπο. Από τη μία ο τελικός του FA Cup κόντρα στην Τσέλσι, που ψάχνει για εκδίκηση μετά την ήττα προ ενός μήνα στο Λιγκ Καπ και από την άλλη τα ημιτελικά του Champions League με την «σταχτοπούτα» Βιγιαρεάλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι μάστερ στη διαχείριση του ρόστερ του αλλά και της ψυχολογίας μίας μεγάλης ομάδας, ενώ όταν η κουβέντα πάει στην τακτική μπορεί να μπερδέψει μέχρι και τον Γκουαρδιόλα.

Ενδεικτικά επί δικής του εποχής η Λίβερπουλ έχει:

Το ποσοστό με τις περισσότερες και πιο εύστοχες μεταβιβάσεις στην Αγγλία (85,6%) την τελευταία τριετία

Τις περισσότερες τελικές εντός της μεγάλης περιοχής (μ.ο. 7 ανά αγώνα)

Τα λιγότερα αβίαστα λάθη (δεν ξεπερνούν τα 6 ανά παιχνίδι)

Τη μεγαλύτερη συχνότητα στο σκοράρισμα (ισοβαθμεί με τη Σίτι σε αυτή την κατηγορία με 1 γκολ ανά περίπου 38 λεπτά «καθαρού» αγώνα)

Συμπερασματικά, από τα παραπάνω στατιστικά καταλήγουμε στο γεγονός ότι η Λίβερπουλ του Κλοπ την τελευταία τριετία έχει τον τρόπο αλλά και τα μέσα – ρόστερ να ανταπεξέλθει μέχρι και 4 διαφορετικές διοργανώσεις στις οποίες έχει ως στόχο της την κορυφή και μάλιστα με ένα τακτικό πλάνο και μία συνέπεια που δύσκολα βρίσκεις σε άλλη ομάδα σήμερα.

Για να είμαστε ακριβείς, βάσει στατιστικών μόνο η Σίτι του Γκουαρδιόλα και η Μπάγερν που παίζει μόνη της στην Γερμανία την πλησιάζει, με τη διαφορά ότι η Λίβερπουλ έχει μπροστά της την πρόκληση της 50ετίας θέλοντας να προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη της άλλα τρία υπερβαρύτιμα τρόπαια (Champions League, Premier League και FA Cup) μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ πριν από 29 ημέρες.

Κόκκινη κυριαρχία!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς