23.8 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Κίτρινο πάρτι στη βροχή!

Ο εξαιρετικός Άρης νίκησε ΜΟΝΟ 1-0 τον ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Ντουκουρέ, παρά την εχθρικότατη διαιτησία του Πορτογάλου Γκοντίνιο που προστάτεψε με κάθε τρόπο την ομάδα του Λουτσέσκου

Κίτρινο πάρτι στη βροχή με φόντο την Ευρώπη!

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον πολύ κακό ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League και πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο (1-0) που του δίνει ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης και την εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή έξοδο στο Conference League της επόμενης περιόδου.

ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η υπερηχητική ομάδα του Μπούργος κυριάρχησε σε όλα τα σημεία του αγώνα και παρά τα «φαλτσοσφυρίγματα» του Πορτογάλου Γκοντίνιο επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του ΠΑΟΚ, που υπέστη την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα ματς στα πλέι οφ. Το παρθενικό τέρμα του Σεϊχ Ντουκουρέ με τη φανέλα των Κιτρίνων έκρινε τα πάντα στο ντέρμπι του Βικελίδης, με τον Άρη να ξεφεύγει στο +5 -με ένα ματς παραπάνω- από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και παράλληλα να μειώνει στους 6 πόντους τη διαφορά του από τον δεύτερο Δικέφαλο του Βορρά.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Σε ένα ντέρμπι που προμήνυε από την αρχή ότι θα πάει με γρήγορο τέμπο και δυνατές μονομαχίες, ο Άρης προσπάθησε να επιβάλει από το πρώτο λεπτό τον ρυθμό του και να εκμεταλλευτεί την «καυτή» ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης που σε μία κρύα βραδιά στη Θεσσαλονίκη ζέστανε αρκετά την ατμόσφαιρα. Για να συμβεί αυτό έπρεπε και οι παίκτες του Μπούργος να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, κάτι που έγινε στο 100% στα πρώτα 45 λεπτά και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν οι Κίτρινοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όμως, προηγήθηκε το ασφυκτικό πρέσινιγκ των γηπεδούχων στην πρώτη ζώνη άμυνας του ΠΑΟΚ και οι πρώτες απειλές με Ιτούρμπε και Εμπακατά. Η ομάδα του Μπούργος «έχτιζε» τις επιθέσεις της κυρίως από την δεξιά πτέρυγα με τον Γάλλο μπακ και τους Μαντσίνι, Καμαρά να δίνουν πολύτιμες βοήθειες από τον κεντρικό άξονα. Κάπως έτσι και μετά από όμορφη ανάπτυξη των Κιτρίνων με τελικό αποδέκτη των Εμπακατά ήρθε και η φάση του 17ου λεπτού, όταν προήλθε το κόρνερ από το οποίο ο Άρης άνοιξε το σκορ.

Ο ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Πασχαλάκης μπορεί να αντέδρασε σωστά στο τελείωμα του Γάλλου αμυντικού, όμως στην αμέσως επόμενη φάση έμεινε άγαλμα μετά από το άψογο κόρνερ του Ματίγια και την κεφαλιά-δυναμίτη του Ντουκουρέ. Πρώτο γκολ για τον μέσο από την Ακτή Ελεφαντοστού με τη φανέλα του Άρη στην παρθενική του συμμετοχή στην ενδεκάδα!

Στο διάστημα από το 20ο μέχρι το 35ο λεπτό και μετά το προβάδισμα του Άρη ο καλός ρυθμός υποχώρησε και αυξήθηκαν τα νεύρα. Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από ένα σπρώξιμο του Σάστρε εκτός φάσης πάνω στον Μαντσίνι προκάλεσε μεγάλη ένταση στον πάγκο των δύο ομάδων με τους Μπάτζι (βοηθός του Λουτσέσκου)και Μπούργος να κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια και τελικά αμφότεροι να αποβάλλονται, τη στιγμή που ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν είδε ούτε κάρτα!

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΓΙΑ

Κούρτιτς και Σοάρες συνέχισαν να μοιράζουν κλωτσιές αλλά ο διαιτητής Γκοντίνιο δεν τις έκρινε αρκετές για να τους τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα -θα ήταν η δεύτερη για τον Σλοβένο- αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι να εξελιχθεί.

Πριν κλείσει το πρώτο μέρος ο Άρης είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να διπλασιάσει το προβάδισμά του, αλλά στην πρώτη ο Ματίγια είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ και στην δεύτερη ο Μαντσίνι πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τους Ασπρόμαυρους (Αουγκούστο αντί του Σβαμπ) αλλά η εικόνα έμεινε απαράλλαχτη. Ο Άρης συνέχισε να απειλεί με μεγαλύτερη συχνότητα, ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και απειλήθηκε μόλις δύο φορές σε όλο το 90λεπτο από ευκαιρίες των Ζίβκοβιτς στο πρώτο μέρος και Μιχάι στο δεύτερο.

ΑΠΟΒΛΗΘΘΗΚΕ Ο ΜΙΧΑΪ, ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Μάλιστα, ο Αλβανός αμυντικός του ΠΑΟΚ όχι μόνο αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 66′ αλλά δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα 20 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι γηπεδούχοι είχαν καθαρές ευκαιρίες για να φτάσουν το επίπεδο του σκορ σε επίπεδο θριάμβου με Ματίγια και Γκάμα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο… MVP του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά.

Τελικό αποτέλεσμα 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον κόσμο του Άρη να στήνει πάρτι στη βροχερή Θεσσαλονίκη και να ετοιμάζει τα διαβατήριά του ενόψει καλοκαιριού. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ εστιάζει στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη (21/04) στην Τούμπα.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 1-0

Σκόρερ: 17′ Ντουκουρέ

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Γκοντίνιο (ΠΟΡ)

Κόκκινες: Μιχάι (ΠΑΟΚ)

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Καμαρά, Πάλμα

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Σάστρε, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Μιτρίτσα, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς