19.1 C
Athens

Μπαρτσελόνα: Τα τέσσερα ακριβά «θέλω» του Τσάβι ενόψει της νέας σεζόν

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι θυμίζει κάτι, τουλάχιστον στο μέταλλο της ομάδας, από αυτή που είχε ως αρχηγό της τον θρυλικό Ισπανό μέσο από την περίοδο που ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε θαύματα στην άκρη του καταλανικού πάγκου.

Από αυτά τα ποδοσφαιρικά θαύματα, βγήκε κερδισμένος (και) ο Τσάβι που στο σήμερα δηλώνει έτοιμος και με αποδείξεις να επαναφέρει την Μπάρτσα στις επιτυχίες μέσα από ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θα συνδυάζει το θέαμα με την ουσία.

Βέβαια, για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται και τα απαραίτητα «συστατικά» τα οποία επί της παρούσης δεν του επιτρέπουν να κουβαλήσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, όπως περίτρανα διαπιστώθηκε στο κάζο του αποκλεισμού από την Άιντραχτ στα προημιτελικά του Europa League.

Η επιθυμία του Τσάβι για μεταγραφική ενίσχυση είναι δεδομένη και τα ονόματα που ακούγονται αγγίζουν κάθε πτυχή των αγωνιστικών του «θέλω». Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει τις περιπτώσεις τους η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα», που σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από το στόμα του Λαπόρτα δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό της.

Από τον Λεβαντόφσκι μέχρι τον Ρούντιγκερ και από τον Λεάο στον Αθπιλικουέτα, οι τέσσερις περιπτώσεις παικτών που ζήτησε ο Τσάβι θέλουν «βαριά» τσέπη και σίγουρα έναν σωστό σχεδιασμό προκειμένου να μη χαθεί η μπάλα σε μία ομάδα με άπλετο ταλέντο και μέλλον…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς