18.2 C
Athens

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: Με ΜVP τον εξαιρετικό Τσιμίκα οι Ρεντς τσέκαραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά! (vid)

Με το άστρο του τρομερού, από κάθε άποψη, Κώστα Τσιμίκα η Λίβερπουλ δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα παρά το πείσμα της Μπενφίκα μέχρι το φινάλε και πανηγυρίζει από σήμερα την παρουσία της στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Με το άστρο του τρομερού, από κάθε άποψη, Κώστα Τσιμίκα η Λίβερπουλ δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα παρά το πείσμα της Μπενφίκα μέχρι το φινάλε και χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα προκρίθηκε με συνολικό σκορ 6-4 επί των Πορτογάλων. Κόντρα στην έκπληξη της διοργάνωσης Βιγιαρεάλ οι Ρεντς του Γιούργκεν Κλοπ στα ημιτελικά με φόντο τον τελικό του Παρισιού τον ερχόμενο Μάιο.

Δύο ασίστ συστημένες σε Κονατέ και Φιρμίνο από τον MVP Τσιμίκα που έκανε τα πάντα στο χορτάρι του Άνφιλντ και έδειξε ξανά στον Γερμανό τεχνικό ότι αξίζει και με το παραπάνω τις ευκαιρίες που παίρνει φέτος!

Σε έναν προημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που αγωνίστηκαν δύο Έλληνες στις ενδεκάδες των δύο μονομάχων, ο Κώστας Τσιμίκας κατόρθωσε από νωρίς να αφήσει το στίγμα του στην αναμέτρηση, καθώς από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Κονατέ σκόραρε με το κεφάλι για το 1-0 των Ρεντς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΜΕ «ΥΠΟΓΡΑΦΗ» ΤΣΙΜΙΚΑ

Πάντως, η χαρά των Ρεντς για το προβάδισμά τους δεν κράτησε και πολύ καθώς 11 λεπτά αργότερα οι Πορτογάλο βρήκαν αντίδραση χάρη στο σουτ του Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος σκόραρε στο όριο του οφσάιντ μετά από παρέμβαση του Μίλνερ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1-1 ΤΩΝ «ΑΕΤΩΝ»

 

Μετά το αρχικό της προβάδισμα μετά από την εξαιρετική ασίστ του Τσιμίκα και την άπιαστη κεφαλιά του Κονατέ, οι Ρεντς είδαν τον Ράμος να τους ισοφαρίζει πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με το «καλημέρα» του β’ μέρους ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ μετά από γκάφα της άμυνας των Πορτογάλων και ιδιαίτερα του Βλαχοδήμου.

Ο Ζότα εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις, γύρισε σε σωστό χρόνο την μπάλα στην περιοχή της Μπενφίκα, εκεί όπου ο Φιρμίνο χρειάστηκε απλά να μπει στην πορεία της για να «γράψει» το 2-1.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΡΕΝΤΣ

 

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο τρομερός Κώστας Τσιμίκας με την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι βρήκε τον Φιρμίνο εντός της μεγάλης περιοχής των Πορτογάλων, με τον Βραζιλιάνο να λέει «ευχαριστώ» και να σκοράρει για το 3-1 της ομάδας του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-1

 

Οι Πορτογάλοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και με δύο τέρματα στο τελευταία 20λεπτο χάρη σε εκτελέσεις των Γιάρεμτσιουκ και Νούνιες γλίτωσαν την ήττα, αλλά λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα θα παρακολουθήσουν τη συνέχεια της διοργάνωσης από το σπίτι, παρά την αξιότιμη σημερινή τους προσπάθεια.

ΤΟ 3-2 ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΡΕΜΤΣΙΟΥΚ

ΤΟ 3-3 ΤΟΥ ΝΟΥΝΙΕΣ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3-3

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς