24.3 C
Athens

AEK – Άρης 1-2: Μεγάλο «διπλό» και 3η θέση για τους Κίτρινους! (vid)

Ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, βάζοντας από κάτω του στη βαθμολογία την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό

Σε ένα ματς με τρομερό ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο Άρης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη (1-2) μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ χάρη στα τέρματα των Πάλμα και Σάσα «σκαρφαλώνοντας» στην τρίτη θέση της κατάταξης μετά από 4 αγωνιστικές στα πλέι οφ.

Με μία άκρως πετυχημένη λάτιν συνταγή η ομάδα του Μπούργος «βραχυκύκλωσε» αυτή του Οφρυδόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα γκολ… ευγενική χορηγία του Κριχόβιακ φεύγει με το «διπλό» από το Λεκανοπέδιο, που την ανεβάζει στην τρίτη θέση με 50 βαθμούς. Έπεσε 4η η ΑΕΚ, η οποία πλέον βλέπει ως υπαρκτό το ενδεχόμενο να χάσει ακόμα και το τρένο της Ευρώπης σε μία σεζόν που δεν της βγαίνει τίποτα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΣΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο «καθρέπτης» του ματς

To ντέρμπι με φόντο την τρίτη θέση στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό, αρκετή ένταση και φάσεις εκατέρωθεν με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Κριχόβιακ έκοψε αντεπίθεση των Θεσσαλονικέων με αντικανονικό τρόπο και αντίκρισε σωστά -αν και νωρίς- την κίτρινη κάρτα από τον Μάντεν, με τον Πολωνό να τη δέχεται αδιαμαρτύρητα. Αυτή ήταν και η φάση-κλειδί για να αποδιοργανωθεί από το ξεκίνημα η μεσαία γραμμή της Ένωσης, καθώς ο Κριχόβιακ έπρεπε να είναι προσεκτικός υπό τον φόβο μίας πιθανής αποβολής και ο Σιμάνσκι ήταν σε κακή βραδιά.

Η πρώτη απειλή ήρθε από τα πόδια του Λουίς Πάλμα για τους φιλοξενούμενους, με τον Αργεντινό επιθετικό να σουτάρει από μακρινή απόσταση αλλά να βλέπει την μπάλα να πηγαίνει εκτός εστίας. Μόλις στο 6′ η ΑΕΚ απάντησε στις τελικές με τον Τσούμπερ να πατάει περιοχή και να εκτελεί τον Κουέστα, ο οποίος είχε απάντηση για να κρατήσει το μηδέν.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις με άμεσο παιχνίδι και σωστές επιλογές και φρόντισε να προειδοποιήσει την ομάδα του Οφρυδόπουλου πριν βρει το προβάδισμά του στο ΟΑΚΑ. Ο Ματίγια με μία τεχνική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση ήταν αυτός που έστειλε την προειδοποιητική βολή προς την εστία της Ένωσης, με τον Τσιντώτα να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ. Ωστόσο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Έλληνας κίπερ μετατράπηκε από ήρωας σε μοιραίος καθώς από δική του κακή εκτίμηση στο κόρνερ ο Πάλμα επωφελήθηκε και είχε εύκολο έργο με το κεφάλι για να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Κίτρινων.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΠΑΛΜΑ

Πάντως, η χαρά της ομάδας του Μπούργος δεν κράτησε πολύ. Οκτώ λεπτά αργότερα η ΑΕΚ βρήκε γκολ-απάντησης χάρη στην τρομερή οβίδα του Λάζαρου Ρότα, ο οποίος από μία απόσταση 30 μέτρων αιφνιδίασε τον Κουέστα και πέτυχε επίσης το πρώτο του γκολ με την Ένωση. Και τι γκολ!

Η ΟΒΙΔΑ ΤΟΥ ΡΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου ο ρυθμός δεν έπεσε στιγμή, οι δύο ομάδες έψαχναν τις στιγμές τους αλλά αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το σκορ δίκαια στο «Χ».

Στην επανάληψη, η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη διάθεση να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Θεσσαλονικέων, ωστόσο βρήκε απέναντί της το απροσπέλαστο «τείχος» του Φαμπιάνο και την καλή αμυντική λειτουργία του Άρη, που τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο περιόρισε τα λάθη και κατά συνέπεια τις απειλές από τον αντίπαλο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης βρήκε γκολ νίκης με τον Λούκας Σάσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια η μπάλα έμεινε ζωντανή στη μεγάλη περιοχή, ο Καμαρά έπιασε το σουτ από πλάγια θέση με τον Τσιντώτα να αντιδρά σωστά αλλά να υπολογίζει χωρίς τον… Κριχόβιακ που με ένα μυθικό «τσαφ» έστρωσε την μπάλα στο κεφάλι του Βραζιλιάνου μέσου του Άρη,  ο οποίος «έγραψε» το τελικό 2-1.

Μέχρι και τη λήξη, η ΑΕΚ αναζήτησε με άδοξο -τις περισσότερες φορές- τρόπο την ισοφάριση, σπατάλησε τις μεγαλύτερές της ευκαιρίες με το δοκάρι του Λιβάι Γκαρσία σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον μοιραίο Κριχόβιακ στο 95′, αλλά θα πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που δεν δέχθηκε τρίτο τέρμα στις αντεπιθέσεις των Κίτρινων.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ

Σε δύο περιπτώσεις ο Μαντσίνι βρέθηκε με προϋποθέσεις κοντά στο 3-1, αλλά τα τελειώματά του κατέληξαν πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Το τελικό σκορ φέρνει χαμόγελα στις τάξεις των Θεσσαλονικέων για αυτή που ήταν η πρώτη νίκη στα πλέι οφ, τη στιγμή που το κλίμα στα αποδυτήρια της Ένωσης εξακολουθεί να είναι ασήκωτο, καθώς ακόμα και ο στόχος της τρίτης θέσης ίσως χαθεί στο τέλος.

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1-2

Σκόρερ: 28′ Ρότα / 20′ Πάλμα, 58′ Σάσα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μάντεν (ΣΚΩ)

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (83’ Χατζισαφί), Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (71’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Άμραμπατ (70’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (77’ Μάνταλος), Αραούχο.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Γκάνεα (89′ Σούντγκρεν), Ιτούρμπε (66’ Γκαρσία), Σάσα, Ματίγια, Μανσίνι (81’ Μπερτόγλιο), Λουίς Πάλμα (66’ Ντουκουρέ), Καμαρά (89′ Δεληζήσης).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς