21.3 C
Athens

Grand Prix Αυστραλίας: Άνετη επικράτηση για τον «σίφουνα» Λεκλέρ, νέο κάζο για Φερστάπεν και Red Bull

Με μία... αέρινη κούρσα ο Μονεγάσκος έκανε πάρτι στην πίστα της Μελβούρνης και κατέκτησε δίχως πίεση την πρωτιά στο Grand Prix της Αυστραλίας, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από την δεύτερη εγκατάλειψη σε τρεις φετινούς αγώνες για τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν

Δε βλέπει κανέναν η φετινή Ferrari και ο πιλότος της, Σαρλ Λεκλέρ!

Με μία… αέρινη κούρσα ο Μονεγάσκος έκανε πάρτι στην πίστα της Μελβούρνης και κατέκτησε δίχως πίεση την πρωτιά στο Grand Prix της Αυστραλίας, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από την δεύτερη εγκατάλειψη σε τρεις φετινούς αγώνες για τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν, που φαίνεται να τον «προδίδει» μετά την ονειρική περσινή σεζόν.

https://athlosnews.gr/gp-afstralias-michaniko-provlima-sto-monothesio-tou-ferstapen-ektos-agona-o-ollandos/

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

 

Ο Ολλανδός είπε ότι υπήρχε μια παράξενη μυρωδιά υγρού, πριν εγκαταλείψει το μονοθέσιό του που έβγαζε καπνούς. Μάλιστα, πήρε τον πυροσβεστήρα από τον κριτή για να σβήσει τη φωτιά μόνος του, τη στιγμή που από την ομάδα της Red Bull δινόταν οι απαραίτητες οδηγίες στον Πέρεζ ώστε να μην ανησυχεί για τη δική του RB18.

Μετά την ατυχία του Φερστάπεν βγήκε εικονικό όχημα ασφαλείας, ενώ θυμίζουμε ότι προηγουμένως είχαν εγκαταλείψει και οι Σάινθ, Φέτελ λόγω κακών εκτιμήσεών τους στην προσπάθειά τους να κερδίσουν θέσεις μετά τις κακές εκκινήσεις τους.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε τρία φετινά Γκραν Πρι για τον «αέρινο» Λεκλέρ που δείχνει εξαιρετική σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και αρχοντιά μέσα στο εξαιρετικό μονοθέσιο της Ferrari, η οποία βλέπει μετά από χρόνια τη δουλειά των μηχανικών της να αποδίδει!

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΚΛΕΡ

 

Στο βάθρο ανέβηκε ξανά ο εξαιρετικός Πέρεζ διατηρώντας ψηλά τη σημαία της Red Bull παρά το νέο κάζο με το μονοθέσιο του Φερστάπεν, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ράσελ της Μερσέντες. Πρώτο βάθρο για τον ίδιο με την ομάδα της Μερσέντες.

Ανοίγει τη διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας ο πιλότος της Ferrari, καθώς βρίσκεται στο +34 από τον δεύτερο Ράσελ που με τη μέχρι τώρα σταθερότητά του κερδίζει έδαφος στη βαθμολογία και κρατάει ψηλά τη Μερσέντες. 3-4 για Μερσεντές με Ράσελ – Χάμιλτον, 5-6 για Μακλάρεν (στην καλύτερη φετινή της επίδοση) με Νόρις – Ρικιάρντο.

Επόμενο Grand Prix το τριήμερο 22-24 Απριλίου στη θρυλική Ιμόλα της Ιταλίας. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη φέτος…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς