15.7 C
Athens

Έβερτον – Μ. Γιουνάιτεντ 1-0: Νίκη σωτηρίας για τα Ζαχαρωτά κόντρα στην ομάδα-φάντασμα του Ράνγκνικ (vid)

Σε ένα κρίσιμο ματς για τη συνέχεια στην Premier League, η Έβερτον του Φρανκ Λάμπαρντ πήρε μία τεράστια νίκη από βαθμολογικής -και όχι μόνο- άποψης απέναντι στην κάκιστη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κινδυνεύει να χάσει μέχρι και το τρένο της Ευρώπης

Σε ένα ματς που άνετα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ζωής και θανάτου» ενόψει της συνέχειας στην Premier League, η Έβερτον του Φρανκ Λάμπαρντ πήρε μία τεράστια νίκη (1-0) από βαθμολογικής -και όχι μόνο- άποψης απέναντι στην κάκιστη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που όσο φτάνουμε προς το τέλος της σεζόν, τόσο χειρότερη γίνεται η εικόνα της στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Με τέρμα του Γκόρντον από το πρώτο ημίχρονο, μετά από… εμπλοκή του Μαγκουάιρ τα Ζαχαρωτά πανηγύρισαν ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί «εξάποντο» στο δρόμο για την παραμονή, τη στιγμή που οι Κόκκινοι Διάβολοι κινδυνεύουν μέχρι και να μείνουν εκτός Ευρώπης, 6 στροφές πριν το φινάλε στην Premier League. Ο Ρονάλντο έχασε τεράστια ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Πίκφορντ του είπε «όχι», σε μία φάση που ο Πορτογάλος αστέρας διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Η Έβερτον που παλεύει για τη σωτηρία της στην Premier League ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς (27′) απέναντι στο «φάντασμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη σε εκτέλεση του Γκόρντον που κόντραρε πάνω στο πόδι του Χάρι Μαγκουάιρ πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι έδωσαν την μπάλα στη Γιουνάιτεντ που κυριολεκτικά δεν ήξερε τι να την κάνει! Πέρα από ένα διάστημα πίεσης από το 70′ και μετά με αποκορύφωμα τη φάση διαρκείας με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο στο τέλος, οι Κόκκινοι του Μάντσεστερ δεν είχαν φαντασία, ενέργεια και κυρίως δημιουργία στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ξανά με σκυμμένο το κεφάλι από το κατάμεστο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον που καταγράφει ανοδική πορεία από τον Μάρτιο και μετά με τον Λάμπαρντ στο τιμόνι.

Σπουδαία νίκη για τα Ζαχαρωτά, που πλέον ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όντας έστω και προσωρινά στο +4 από την 18η Μπέρνλι.

Από την άλλη, ακόμη μία «κρύα» αλλά δίκαιη ήττα για την ομάδα του Ράνγκνικ, ο οποίος μετράει ημέρες στον πάγκο της Γιουνάιτεντ μετά και τις προχωρημένες επαφές των Κόκκινων Διαβόλων με τον Έρικ Τεν Χαγκ. Έπεσε στην 7η θέση με 51 πόντους η Γιουνάιτεντ, στο -3 με παιχνίδι παραπάνω από την Τότεναμ και τη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 8/4

Νιούκαστλ – Γουλβς 1-0 (72′ πεν. Γουντ)

 

Σάββατο 9/4

Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (27′ Γκόρντον)

Άρσεναλ – Μπράιτον (17:00)

Γουότφορντ – Λιντς (17:00)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι (17:00)

Άστον Βίλα – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 10/4

Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας (16:00)

Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ (16:00)

Νόριτς – Μπέρνλι (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (18:30)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς