24.3 C
Athens

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Τα πλάνα των Σαμπάολι και Λουτσέσκου στην «σκακιέρα» του Βελοντρόμ

Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ αναμετριούνται απόψε στις 22:00 στο «Βελοντρόμ» για την πρώτη φάση των προημιτελικών του Conference League σε μία αναμέτρηση ορόσημο για την ιστορία του Δικεφάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ αναμετριούνται σε λιγότερο από 12 ώρες στο «Βελοντρόμ» για την πρώτη φάση των προημιτελικών του Conference League σε μία αναμέτρηση ορόσημο για την ιστορία του Δικεφάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς σε ενδεχόμενη πρόκρισης επί των Γάλλων θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «4».

Κι ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων ξεκίνησαν από νωρίς το… pre-game του αγώνα με θλιβερές εικόνες και συγκρούσεις σώμα με σώμα σε κεντρικά σημεία της Μασσαλίας, οι δύο προπονητές (Σαμπάολι και Λουτσέσκου) καταστρώνουν το πλάνο τους για έναν αγώνα που είτε θα δώσει πλεονέκτημα σε έναν από τους δύο είτε θα αφήσει ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται ότι έχει κατασταλάξει στους 11 που θα ριχτούν απόψε στη μάχη του «Βελοντρόμ». Και οι επιλογές του δεν κρύβουν εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα ο Πασχαλάκης θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τους Κρέσπο και Ίνγκασον μπροστά του, με τους Βιεϊρίνια και Λύρατζη στις πλευρές. Από εκεί και πέρα Κούρτιτς και Τσιγγάρας είναι οι δύο σίγουροι της μεσαίας γραμμής, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ ή Ελ Καντουρί στα δύο άκρα και τον Τσούμπα Άκπομ μοναδικό προωθημένο.

Στην αντίπερα όχθη ο Σαμπάολι φαίνεται ότι δεν θα ξεκουράσει παίκτες ενόψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν για το πρωτάθλημα Γαλλίας όπου «παίζεται» η δεύτερη θέση και η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου και προσανατολίζεται για τον αγαπημένο του 3-2-4-1 που πολλές φορές γίνεται 3-3-3-1 σε φάση άμυνας με τους:

Μανταντά στα γκολπόστ, Σαλιμπά, Καμαρά και Τσαλέτα-Τσαρ στην άμυνα. Στο χώρο του κέντρου θα βρεθούν οι Ρονζιέ και Γκεγέ, με τον Γκεντουζί να κινείται σαν «οχταροδεκάρι» μπροστά τους και τους Παγιέτ, Γκέρσον και Ουντέρ να τον πλαισιώνουν. Μοναδικός προωθημένος και ελέω της απουσίας του Μίλικ θα είναι ο Ντιέγνκ.

Σέντρα στις 22:00 στο «καυτό» Βελοντρόμ με περίπου 40.000 οπαδούς στις κερκίδες, ανάμεσά τους και 3.300 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς