20.6 C
Athens

Άρης – ΠΑΣ 0-0: «Αχίλλειος πτέρνα» των Κιτρίνων το Βικελίδης, ρυθμιστές των πλέι οφ οι Γιαννιώτες

Για ακόμη ένα ματς τη φετινή σεζόν οι Κίτρινοι «θόλωσαν» στην έδρα τους, σπατάλησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού ΠΑΣ που έχει πάρει τον αέρα των Θεσσαλονικέων

Θόλωσε, αστόχησε κι έμεινε ξανά στο μηδέν ο Άρης! Σε ένα ακόμη ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι Κίτρινοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους, σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο και έπεσαν πάνω στο καλοστημένο αμυντικό «τείχος» των Ηπειρωτών, με τον ΠΑΣ να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από τη Θεσσαλονίκη και να αλλάζει ξανά τις ισορροπίες στην εξάδα ως απόλυτος ρυθμιστής -έως τώρα- στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

Σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε σε γενικά πλαίσια σε αργό τέμπο και δίχως πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ο Άρης ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες και περισσότερες στιγμές για γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία και μοιραία έμεινε για 7ο παιχνίδι φέτος στο «μηδέν» στο Χαριλάου.

Ξανά μαχητικοί και καθόλου αδιάφοροι οι Γιαννιώτες έκαναν δύσκολη τη ζωή των παικτών του Μπούργος και απέδειξαν ότι δεν μπήκαν για «τουρισμό» στα πλέι οφ, αλλά για να ρυθμίσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ακόμα κι αν επί της ουσίας δεν διεκδικούν την τετράδα.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ο Μπούργος αποφάσισε να ξεκινήσει, για πρώτη φορά από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στους Θεσσαλονικείς, την ομάδα του με τριάδα στα στόπερ (Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο) σε ένα πείραμα που αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Άρη, καθώς δεν απείλησε σχεδόν καθόλου (πέρα από ένα μακρινό σουτ του Σάσα) την εστία του Λοντίγκιν και περισσότερο κινδύνευε στις αντεπιθέσεις των Ηπειρωτών που με τα γρήγορα πόδια των Περέα και Σνάιντερ λίγο έλειψαν να κάνουν τη ζημιά στη μία και μοναδική (!) τελική τους προς την εστία στο 34′.

Μετά την άστοχη -όπως αποδείχθηκε- απόφασή του αναφορικά με τη διάταξη των Θεσσαλονικέων ο Αργεντινός τεχνικός αναπροσάρμοσε τα πλάνα του με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Συγκεκριμένα έριξε στο χορτάρι τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Ντουκουρέ και το «γύρισε» σε 4-2-3-1 με ξεκάθαρο στόχο να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα του πρώτου μέρους.

Κι έτσι έγινε, με τη διαφορά ότι οι παίκτες των Κιτρίνων έβλεπαν ξανά την εστία σαν «ναρκοπέδιο» με αποτέλεσμα να μην την πετυχαίνουν ούτε με αίτηση! Στις 3 πολύ καλές στιγμές του, ο Άρης είδε το δοκάρι μετά από σουτ του Γκάνεα μέσα από την περιοχή να του στερεί τη χαρά του γκολ, ενώ οι δύο κεφαλιές του Καμαρά από πλεονεκτική θέση κατέληξαν κι αυτές εκτός εστίας του σταθερού Λοντίγκιν.

Το αποτέλεσμα; Γκρίνια, γκίνια και προβληματισμός που διαχύθηκε και στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» σε μία κατά τα άλλα ηλιόλουστη ημέρα. Με αυτό τον βαθμό ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία από σήμερα το βράδυ να βρίσκεται μόνος στην τρίτη θέση και να περιμένει δίχως άγχος τα αποτελέσματα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Αντ’ αυτού βρίσκεται τρίτος με ισάριθμους βαθμούς με την Ένωση (47) αλλά ένα ματς περισσότερο και κινδυνεύει να πέσει πέμπτος αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Παπαπέτρου

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Μπεναλουάν (56’ Μπερτόγλιο), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμπακατά (80’ Σούντγκρεν), Ματίγια, Σάσα (46’ Ντουκουρέ), Εντιαγέ (46’ Μαντσίνι), Γκάνεα, Ιτούρμπε, Καμαρά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (84’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (73’ Παντελάκης), Γκαρντάφσκι, Περέα (93′ Μορέιρα).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς