18.1 C
Athens

Ρέιντζερς – Σέλτικ 1-2: Αγκαλιά με τον τίτλο στη Σκωτία οι Κέλτες των Ποστέκογλου και Γιακουμάκη (vid)

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα από το ξεκίνημά του η Σέλτικ των Ποστέκογλου, Γιακουμάκη και Μπάρκα «σίγησε» το Άμπροξ και έφυγε με μία σπουδαία νίκη που ουσιαστικά της δίνει το μισό πρωτάθλημα ενόψει της συνέχειας στην Scottish Premiership

Βήμα τίτλου στην έδρα του μεγάλου σου αντιπάλου. Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο; «Σίγουρα όχι», θα είναι η απάντηση όλων των οπαδών της Σέλτικ μετά το αποψινό σπουδαίο «διπλό» (1-2) της ομάδας τους στην έδρα της μισητής για τους ίδιους Ρέιντζερς, που ουσιαστικά εξασφαλίζει στο σύνολο των Ποστέκογλου, Γιακουμάκη και Μπάρκα τον τίτλο του πρωταθλητή στη Σκωτία.

Κι αυτό γιατί με τη σημερινή τους επικράτηση οι Κέλτες βρίσκονται πλέον στο +6 από τη δεύτερη Ρέιντζερς κι ενώ απομένουν μόλις 6 αγωνιστικές για το φινάλε της διαδρομής στην Scottish Premier. Εν ολίγοις, θα χάσει τον τίτλο μόνο με δική της αυτοκτονία.

Σε ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο με φάσεις και γκολ εκατέρωθεν, οι «Κέλτες» με τον Γιώργο Γιακουμάκη στη σύνθεσή τους πήραν προβάδισμα με 2-1, έχοντας κάνει μάλιστα την ανατροπή στο σκορ, αφού οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς τον χορό των γκολ στο α’ μέρος με τέρμα του Ράμσεϊ.

ΤΟ 1-0 ΤΩΝ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΡΑΜΣΕΪ

 

ΤΟ 1-1 ΜΕ ΡΟΓΚΙΤΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΤΙΚ

Κι αφού το δεύτερο μέρος καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω ρίψης σπασμένων κομματιών από γυαλί (!) μπροστά από την εστία του Τζο Χαρτ για να μας θυμίσει ότι το «Old Firm» είναι ένα από τα πιο… σκληρά ντέρμπι εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, η ομάδα του Ποστέκογλου όχι απλώς κράτησε με άνεση το υπέρ της σκορ σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, αλλά ήταν αυτή που είχε και τις περισσότερες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου σε μία νίκη που ούτως ή άλλως πανηγυρίστηκε δεόντως, αφού δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «χρυσάφι» στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Πλέον, η Σέλτικ βρίσκεται στην κορυφή με 79 πόντους, 6 περισσότερους από την ομάδα του Φανμπρόκχοστ, που πλέον θα χρειαστεί ένα αγωνιστικό θαύμα για να την ξεπεράσει στην κατάταξη με 6 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ – ΣΕΛΤΙΚ 1-2 (2′ Ράμσεϊ / 7′ Ρόγκιτς, 43′ Βίκερς)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς