16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι «γοργόνες» του Πειραιά έτοιμες να γράψουν ιστορία στον 11ο ευρωπαϊκό τελικό!

Τα «χρυσά» κορίτσια του Πειραιά, οι γοργόνες που δείχνουν να μην έχουν ταβάνι ακόμα και χωρίς τον ρέκορντμαν του συλλόγου Χάρη Παυλίδη, ζουν για τη σημερινή ημέρα, με ένα -ακόμη- όνειρο τρελό, «ο θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»

Ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» την Ουίπεστ με 18-11 στον χθεσινό ημιτελικό του Final Four της Euro League στο πόλο Γυναικών και προκρίθηκε με πανηγυρικό και εμφατικό τρόπο στον δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό, μετά το περσινό έπος στην Ουγγαρία, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στο κατάμεστο «Παπαστράτειο» την ισπανική Σαμπαντέλ.

Τα «χρυσά» κορίτσια του Πειραιά, οι γοργόνες που δείχνουν να μην έχουν ταβάνι ακόμα και χωρίς τον ρέκορντμαν του συλλόγου Χάρη Παυλίδη, ζουν για τη σημερινή ημέρα, με ένα -ακόμη- όνειρο τρελό, «ο θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο σημερινός θα είναι ο πρώτος τελικός της πειραϊκής ομάδας (από τους 11 που έχει δώσει συνολικά τα τελευταία χρόνια) χωρίς τον Χάρη Παυλίδη στην άκρη του πάγκου (βρίσκεται ο Αλεξάντερ Τσίριτς στη θέση του από φέτος), καθώς ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε τον Ιανουάριο, μετά από 14,5 χρόνια στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Στο διάστημα αυτό, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε τέσσερις τελικούς Euroleague, με απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες, τρεις τελικούς LEN Trophy (μία νίκη-δύο ήττες) και τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης (δύο νίκες-μία ήττα).

Απέναντι στη Σαμπαντέλ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος δύο φορές σε τελικούς Eurolague και άλλη μία στο Σούπερ Καπ. Μετράει μία νίκη στον Πειραιά και δύο ήττες στην Ισπανία, οπότε ελπίζει ότι η… παράδοση υπέρ του εκάστοτε γηπεδούχου θα συνεχιστεί και σήμερα.

Αναλυτικά οι ευρωπαϊκοί τελικοί του Ολυμπιακού στο γυναικείο πόλο:

EUROLEAGUE

2015 Πειραιάς Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ (Ισπανία) 10-9

2017 Κίρισι Ολυμπιακός-Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία) 6-7

2019 Σαμπαντέλ Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ (Ισπανία) 11-13

2021 Βουδαπέστη Ολυμπιακός-Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία) 7-6

LEN TROPHY
2008 Πάντοβα Ολυμπιακός-Ρόμα (Ιταλία) 9-10
2014 Φλωρεντία Ολυμπιακός-Φιρέντσε (Ιταλία) 10-9
2018 Ματαρό Ολυμπιακός-Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία) 11-13

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
2014 Βαρκελώνη Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ (Ισπανία) 8-9
2015 Πειραιάς Ολυμπιακός-Πάντοβα (Ιταλία) 10-6
2021 Πειραιάς Ολυμπιακός-Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία) 14-11

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και τη… χρυσή γενιά του ελληνικού πόλο στις γυναίκες!

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς