18.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Ουίπεστ 18-11: Ερυθρόλευκο τσουνάμι στον τελικό της Euro League!

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ισοπέδωσαν την Ουίπεστ της εκπληκτικής Κέστελι και αύριο ετοιμάζονται για ένα ανεπανάληπτο back to back!

Το έκαναν πέρυσι, θα το επαναλάβουν και φέτος! Οι υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης του Αλεξάνταρ Τσίριτς στο κατάμεστο και καυτό Παπαστράτειο έκαναν περίπατο στον πρώτο ημιτελικό της LEN Euro League απέναντι στην Ουίπεστ με 18-11 και ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στον τελικό της Κυριακής απέναντι στη Σαμπαντέλ με στόχο το back to back ευρωπαϊκό!

Οι Ερυθρόλευκες τα έκαναν όλα τέλεια και έδειξαν τη νοοτροπία που τις χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια για αυτό και βρίσκονται μια ανάσα από το 6ο ευρωπαϊκό τους! Ήταν τόσο δυναμική η άμυνα του Ολυμπιακού και τόσο παραγωγική η επίθεση με πλουραλισμό στις σκόρερ, που ο Θρύλος δεν θα μπορούσε να μην κυριαρχήσει μπροστά στους καυτούς οπαδούς του.

Τα 10 γκολ στα πρώτα 16′ έδειξαν πως ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. Η Ουίπεστ σκόραρε τα μισά γκολ αλλά τα οφείλει κυρίως σε κάποιες βεβιασμένες ερυθρόλευκες επιλογές αλλά και στην ποιότητα της εκπληκτικής Κέστελι που πέτυχε τα 9 από τα συνολικά 11 τέρματα της φιλοξενούμενης ομάδας! Η Ουγγαρέζα τράβηξε επιθετικά την ομάδα της αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τις Ξενάκη και Μυριοκεφαλιτάκη, την Ελευθεριάδου, τις αδερφές Πλευρίτου (Βάσω, Ελευθερία και Μαργαρίτα), την Ελευθεριάδου, τη Σιούτη, τη Ράνεϊ και ασφαλώς σπουδαία εμφάνιση έκανε η Χρυσή Διαμαντοπούλου κάτω από τα δοκάρια: Όλες έβαλαν το λιθαράκι τους για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό η πρωταθλήτρια Ευρώπης και την Κυριακή (3/4, 17:00) θέλει μια ανάλογη εμφάνιση για να κατακτήσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο και να υπερασπιστεί το στέμμα της!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΥΙΠΕΣΤ 18-11

 

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-3, 5-2, 4-4, 4-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 2, Ράνεϊ 1, Β. Πλευρίτου 4, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2 Σταματοπούλου

ΟΥΙΠΕΣΤ: Μάγκιαρι, Αουμπέλι, Αμπέλ-Αντέλ, Φόργκακς, Ζουκς, Κέστελι 9, Χάιντου, Φαράγκο, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Μακσάι 1, Περεζτέγκι, Γκολοπέντζα

LEN EURO LEAGUE: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FINAL FOUR ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

Α’ Ημιτελικός: Ολυμπιακός – Ουίπεστ 18-11

Β’ Ημιτελικός: Σαμπαντέλ – Πάντοβα 9-8

Κυριακή 3/4

ΤΕΛΙΚΟΣ: Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ (17:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς