13.2 C
Athens

Η Μπρέντφορντ διέσυρε την Τσέλσι με ασύλληπτη ανατροπή, σβηστά η Μαν. Σίτι πριν τη Λίβερπουλ (vid)

Για δεύτερη φορά η Τσέλσι διασύρθηκε στην έδρα της από νεοφώτιστη ομάδα, με τον Έρικσεν να επιστρέφει στα γκολ μετά την καρδιακή ανακοπή - Έκανε το καθήκον της η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι πριν το ντέρμπι κορυφής, «βλέπουν» Ευρώπη Σα και Ποντένσε

Τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν πέτυχε στην έδρα της Τσέλσι η Μπρέντφορντ! Οι Μέλισσες που δίνουν μάχη για την παραμονή τους διέσυραν με 4-1 – και μάλιστα με ανατροπή – την ομάδα του Τόμας Τούχελ στο Στάμφορντ Μπριτζ που θύμισε… παιδική χαρά με την αμυντική της λειτουργία.

Το 0-0 του πρώτου μέρους δεν προϊδέαζε για τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της ομάδας του Τόμας Φρανκ. Κι αυτό γιατί στο 48′ ο Ρούντιγκερ με ένα ασύλληπτο σουτ από απόσταση έκανε το 1-0 και θεωρητικά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ψυχολογία τους. Αμ, δε.

Ο Γιάνελτ με δυνατό σουτ ισοφάρισε άμεσα (1-1) και λίγα λεπτά αργότερα ο Έρικσεν στην αντεπίθεση αξιοποίησε το γύρισμα του Εμπεουμό και σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τη νέα του ομάδα αλλά και το πρώτο σε συλλογικό επίπεδο μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη στο Euro.

Η Μπρέντφορντ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 60′ o Γιάνελτ με λόμπα κρέμασε τον Μεντί, ενώ ο Γουισά έκανε το τελικό 1-4 με δυνατό σουτ αφού η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν ανύπαρκτη. Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που η Τσέλσι δέχεται περισσότερα από τρία γκολ στην έδρα της από νεοφώτιστη ομάδα. Η προηγούμενη ήταν τον Απρίλιο του 2021 (πριν από έναν χρόνο) όταν ηττήθηκε με 2-5 από τη Γουέστ Μπρομ και το κοινό σημείο είναι ο προπονητής στον πάγκο των Λονδρέζων: Ο Τόμας Τούχελ.

Πιο… σβηστά δεν θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο Τερφ Μουρ απέναντι στην Μπέρνλι η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι (0-2). Οι Πολίτες μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τη Λίβερπουλ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ από το 25′ και δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή απειλή κάνοντας διαχείριση δυνάμεων ενόψει και της πρώτης αναμέτρησης των «8» του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το σκορ άνοιξε στο 5′ με δυνατό σουτ ο Ντε Μπρόινε, ενώ ο Γκουντογκάν στο 25′ με υπέροχο πλασέ από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Στέρλινγκ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Η Νόριτς έμεινε όρθια στο Amex απέναντι στην Μπράιτον (0-0) η οποία ως συνήθως δεν είχε το εύκολο γκολ παρά τη συντριπτική κατοχή μπάλας και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Μοπέ έχασε ένα σωρό ευκαιρίες με αποκορύφωμα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 29′, με τα Καναρίνια των Δημήτρη Γιαννούλη (έπαιξε βασικός) και Χρήστου Τζόλη (πέρασε στο 81′ αντί του Ρασίτσα) να παίρνουν τον βαθμό που τους διατηρεί στον πάτο της βαθμολογίας και στο -7 από την παραμονή.

Αντίθετα, η Λιντς έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον και νιώθει πιο άνετα πλέον αφού βρίσκεται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη με 30 βαθμούς. Ο Χάρισον άνοιξε το σκορ στο 29′ αλλά ο Γουόρντ-Πράουζ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Γουλβς πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη καθώς επικράτησε εύκολα με 2-1 της Άστον Βίλα. Οι Λύκοι έφτασαν τους 49 βαθμούς και κρατούν την 7η θέση ενώ βρίσκονται στο -2 από την 5η με δύο ματς περισσότερα από την Τότεναμ. Ο Γιόνι άνοιξε το σκορ και ο Γιανγκ σημείωσε αυτογκόλ, με την εστία του Ζοσέ Σα να παραβιάζεται στο 86′ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουότκινς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 2/4

Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0 (22′ Ζότα, 89′ πεν. Φαμπίνιο)

Γουλβς – Άστον Βίλα 2-1 (7′ Γιόνι, 36′ αυτ. Γιανγκ / 86′ πεν. Γουότκινς)

Λιντς – Σαουθάμπτον 1-1 (29′ Χάρισον / 49′ Γουόρντ-Πράουζ)

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (5′ Ντε Μπρόινε, 25′ Γκουντογκάν)

Μπράιτον – Νόριτς 0-0

Τσέλσι – Μπρέντφορντ 1-4 (48′ Ρούντιγκερ / 50′, 60′ Γιάνελτ, 54′ Έρικσεν, 87′ Γουισά)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ (19:30)

Κυριακή 3/4

Γουέστ Χαμ – Έβερτον (16:00)

Τότεναμ – Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα 4/4

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς