24.3 C
Athens

Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0: Ο Ζότα έδιωξε το άγχος και οι Ρεντς έφτασαν τις 10 σερί νίκες (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζότα που σκόραρε για το 1-0 και κέρδισε το πέναλτι για το τελικό σκορ στο φινάλε η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε το νικηφόρο σερί της στο κατάμεστο Άνφιλντ και πλέον ετοιμάζεται για το ματς της χρονιάς απέναντι στη Σίτι την επόμενη Κυριακή

Η Λίβερπουλ «πάτησε» στην κορυφή! Όντας στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι για περισσότερους από 4 μήνες, οι Ρεντς κατάφεραν έστω και με την ψυχή στο στόμα να επικρατήσουν με 2-0 της Γουότφορντ και να βρεθούν -έστω και με ένα ματς παραπάνω- πάνω από τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα σε μία τρομερή κούρσα για τον τίτλο, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο Έτιχαντ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζότα που σκόραρε για το 1-0 και κέρδισε το πέναλτι για το τελικό σκορ στο φινάλε (εκτέλεσε εύστοχα ο Φαμπίνιο) η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε το νικηφόρο σερί της (10ο συνεχόμενο τρίποντο) στο κατάμεστο Άνφιλντ και πλέον ετοιμάζεται για το ματς της χρονιάς απέναντι στους Γαλάζιους του Μάντσεστερ την επόμενη Κυριακή (10/04).

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΖΟΤΑ

Οι Κόκκινοι ευτύχησαν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ με μία άψογη κεφαλιά του Ντιόγο Ζότα από νωρίς. Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός πρόλαβε τον Φόρστερ στην έξοδό του στο πρώτο δοκάρι και με μία έξοχη κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Γκόμεζ άνοιξε το σκορ βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του Άνφιλντ.

Ωστόσο, η Γουότφορντ απέδειξε ότι το ταξίδι της μέχρι το Λίβερπουλ δεν είχε… τουριστικό χαρακτήρα και σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις «άγγιξε» την ισοφάριση, αλλά βρήκε μπροστά της τον Άλισον και την αστοχία των επιθετικών της σε μία ημέρα που σίγουρα δεν άξιζε να μείνει στο μηδέν.

Τελικώς στο φινάλε μίλησε η κλάση και η εμπειρία των γηπεδούχων, με τον Ζότα να τα κάνει όλα στο χορτάρι και να «σερβίρει» το δεύτερο γκολ στον Φαμπίνιο, καθώς μετά από επιμονή του Πορτογάλου ήρθε ένα καθαρό πέναλτι να κρίνει τα πάντα στον αγώνα πριν καν μπούμε στις καθυστερήσεις.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ψύχραιμος Φαμπίνιο -ελέω της απουσίας του Σαλάχ που αντικαταστάθηκε στο 69′- ευστοχώντας για το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Άνφιλντ. Νίκη με άρωμα κορυφής για τους Ρεντς, που πλέον έχουν τον αγώνα με τη Μπενφίκα για το Champions League την ερχόμενη Τετάρτη κι έπειτα το ματς της χρονιάς με τη Μάντσεστερ Σίτι για την 32η αγωνιστική της Premier League.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (2/4)

Λίβερπουλ – Γουότφορντ 2-0 (22′ Ζότα, 89′ Φαμπίνιο πεν.)

Γουλβς – Άστον Βίλα (17:00)

Λιντς – Σαουθάμπτον (17:00)

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Μπράιτον – Νόριτς (17:00)

Τσέλσι – Μπρέντφορντ (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ (19:30)

Κυριακή (3/4)

Γουέστ Χαμ – Έβερτον (16:00)

Τότεναμ – Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα (4/4)

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ (22:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς