22.6 C
Athens

Καλάθης: Ο Παναθηναϊκός έχει τους καλύτερους οπαδούς, θα είμαι στην εθνική το καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 73-66 της Μπαρτσελόνα στο «κάστρο» του ΣΕΦ κι εξασφάλισε το μίνιμουμ της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Euroleague, ενώ σε περίπτωση ήττας της Ρεάλ από την Μπάγερν την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί δεύτερος, πίσω μόνο από τη χθεσινή αντίπαλό του.

https://athlosnews.gr/euroleague-dothikan-ta-8-eisitiria-gia-ta-plei-of-menoun-ta-zevgaromata/

Στιγμές μετά τη χθεσινή ήττα στο «καυτό» ΣΕΦ, ο Νικ Καλάθης θυμήθηκε την αγάπη που έχει στον Παναθηναϊκό, αποθεώνοντας τον κόσμο του «τριφυλλιού» και δίνοντας υπόσχεση ότι θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση της εθνικής ομάδας σε 4 μήνες από σήμερα για το Eurobasket.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν στόχος μας η πρώτη θέση. Το είχαμε πετύχει πριν έρθει εδώ και θέλαμε να μοιράσουμε τον χρόνο συμμετοχής. Δεν έχουμε προτίμηση σε ομάδα που θα βρούμε απέναντι στα πλέι οφ. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας και να βρεθούμε στο Final-4», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για το ρεκόρ στις ασίστ του: «Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τα καταφέρω. Ήταν ΄λίγο ψυχοφθόρο, αλλά εν τέλει το κατάφερα. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου ανά τα χρόνια. Και ελπίζω να με περάσει… ο γιος μου».

Για το αν όντως θα συμμετέχει στην Εθνική το καλοκαίρι: «Ναι θα βρεθώ. Είχαμε μια σπουδαία κουβέντα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και τον Νίκο Ζήση το μεσημέρι. Είμαι ενθουσιασμένος και για την επιλογή του κόουτς Ιτούδη. Είναι τιμή μου να παίζω στην Εθνική. Θέλω να το χαίρομαι κάθε φορά που συμμετέχω σε αυτή και αυτό γίνεται».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δύσκολο να βλέπεις τη θέση που είναι αυτή την στιγμή. Σίγουρα και η έλλειψη χρημάτων έχει παίξει τον ρόλο της. Ελπίζω να βρει τον δρόμο της η ομάδα. Έχουν τους καλύτερους οπαδούς και αγαπάω τον σύλλογο».

Για το τι θέλει από την Euroleague: «Μπορούμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτό θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς