15 C
Athens

Περούτζια – Τρεντίνο 2-3: Μικελέτο και Καζίσκι σίγησαν την παρέα του Λεόν

Η Τρεντίνο ταξίδεψε στην Περούτζια για να αντιμετωπίσει στo Πάλα Μπάρτον μια ασύλληπτη ομάδα που στο Champions League δεν είχε χάσει σετ.

Η ομάδα του Νίκολα Γκρίμπιτς ήταν το φαβορί για τη νίκη στον ιταλικό εμφύλιο της ημιτελικής φάσης αλλά η Τρεντίνο φρόντισε να της χαλάσει τα σχέδια και να πάρει μεγάλη νίκη με 3-2 μετά από θρίλερ 150 λεπτών για να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον επαναληπτικό όπου θέλει νίκη για απευθείας πρόκριση. Της κάνει όμως και ήττα με 3-2 για να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ στην έδρα της.

Η ομάδα του ιταλικού βορρά ήταν καλύτερη στα κρίσιμα σημεία και περιόρισε τα λάθη αφού είχε 24 σε τόσο απαιτητικό ματς και μόλις ένα στο κρίσιμο τάι μπρέικ. Οι παίκτες του Λορεντσέτι ήταν άψογα στημένοι στο τάραφλεξ και παρότι δεν στηρίχθηκαν σε διαγώνιο (ο Πινάλι είχε 7 πόντους), είχαν απίστευτη δυναμική στην πίσω ζώνη.

Ο Μικελέτο έκανε εκπληκτικό ματς με 26 πόντους και 47% στην επίθεση, έβγαλε σπουδαίες άμυνες και στο τάι μπρέικ βγήκε περισσότερο μπροστά ο Καζίσκι που στα 37 του αποδεικνύει γιατί ακόμα βγάζει το παντεσπάνι του στην Ιταλία (25 πόντοι και 46% υποδοχή). Αυτό το δίδυμο έκανε τη διαφορά και πάνω σε αυτό βάσισε το μοίρασμα της μπάλας ο Σμπέρτολι που είχε καθαρό μυαλό στις φάσεις διαρκείας έστω κι αν δυσκολεύτηκε να βρει τους κεντρικούς του (Λίσινατς και Ποντρασκάνιν έκαναν τα πάντα στο μπλοκ).

Από την άλλη η Περούτζια του πιο πλούσιου ρόστερ στον κόσμο, είχε κάποια ξεσπάσματα αλλά όχι διάρκεια στην απόδοσή της. Ο Λεόν διαβάστηκε καλά από το αντίπαλο μπλοκ και με εξαίρεση κάποιες ενέργειες ειδικά στο τέταρτο σετ (έκανε το 30-28 με επίθεση σε στημένο μπλοκ και άσσο) δεν βρέθηκε σε μια από τις συνηθισμένες βραδιές του. Ουσιαστικοί ήταν ο Άντερσον και ο Ριχλίτσκι, με τον Λουξεμβούργιο διαγώνιο να χαλάει την υποδοχή της Τρεντίνο αφού ήταν σταθερά ο πιο αξιόπιστος σέρβερ των γηπεδούχων.

Πλέον η ομάδα του Λορεντσέτι έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση και εφόσον τα καταφέρει θα βρεθεί απέναντι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στη Ζάκσα σε επανάληψη του περυσινού τελικού του CEV Champions League.

ΤΑ ΣΕΤ: 2-3 (23-25, 25-19, 23-25, 30-28, 12-15) σε 150′

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς