25.4 C
Athens

Γιαστρέμπσκι – Ζάκσα 0-3: Φουλ για δεύτερο σερί τελικό Champions League με 62% στην επίθεση

Η Ζάκσα μετρούσε δύο νίκες σε ισάριθμα φετινά ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Γιαστρέμπσκι αλλά αυτή που πανηγύρισε – τρίτη στη σειρά φέτος – εκτός έδρας έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού ήρθε σε ημιτελικό Champions League!

Η κάτοχος του τροπαίου είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το τρόπαιο καθώς στον πολωνικό εμφύλιο (δεύτερος στην ιστορία μετά από αυτόν της Ρεζόβια απέναντι στη Σκρα στους ημιτελικούς της σεζόν 2014/15) αναδείχθηκε νικήτρια με 3-0 στο Γιαστρέμπιε και χρειάζεται δύο σετ στην έδρα της για να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης στη Λιουμπλιάνα.

Η Γιαστρέμπσκι είχε πετύχει την υπέρβαση απέναντι στη Λούμπε στον προηγούμενο γύρο αλλά απέναντι στη Ζάκσα δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι ανάλογο. Η ομάδα του Γκιόργκε Κρέτσου πίεσε την αντίπαλη υποδοχή και ο Τονιουτί δυσκολεύτηκε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι, με την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων στην επίθεση να βρίσκεται στο 40% όταν της Ζάκσα άγγιξε το 62%.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν 76′ για να φτάσουν στη νίκη και είχαν καρέ παικτών με διψήφιους πόντους. Σλίβκα και Σέμενιουκ στα άκρα είχαν από 14 πόντους έκαστος την ώρα που η ομάδα του Αντρέα Γκαρντίνι τα περίμενε όλα από τον Φορνάλ των 11 πόντων.

ΤΑ ΣΕΤ: 0-3 (20-25, 14-25, 19-25) σε 76′.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς