21.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Σα να ήταν 0-0

Η ώρα για την ρεβάνς με την Μπέρνλι στον αγγλικό βορά πλησιάζει και όπως πάντα συμβαίνει στα διπλά παιχνίδια, καθοριστικό ρόλο παίζει η ψυχολογική προετοιμασία και η νοοτροπία με την οποία θα μπει η κάθε ομάδα στο ματς.

Σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κερδίσει κολακευτικά σχόλια για την δουλειά του στον Ολυμπιακό και κυρίως για την αγωνιστική μεταμόρφωση που προκάλεσε στους Πειραιώτες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα από τα προσόντα, ωστόσο, του Πορτογάλου τεχνικού είναι το “δέσιμο” που έχει φτιάξει με τους παίκτες του και η ικανότητα του να τους εμπνέει και να τους προετοιμάζει κατάλληλα για τις συνθήκες που ακολουθούν.

Οι ομιλίες του Μαρτίνς τόσο πριν, όσο και στην ανάπαυλα των αγώνων με Μπέρνλι και Λεβαδειακό, βοήθησαν σημαντικά τους ποδοσφαιριστές ώστε να βγουν στο γήπεδο με την κατάλληλη νοοτροπία. Στην προκειμένη περίπτωση και ενόψει του αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην Μπέρνλι, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι κοντά στο να πείσει τους παίκτες του πως το πρώτο ματς έληξε 0-0. Με αυτή τη νοοτροπία θέλει να δει την ομάδα του στο Τερφ Μουρ και φυσικά στόχος είναι η νίκη.

Έχουμε ξαναπεί πως στα παιχνίδια με τους Άγγλους διακυβεύονται πάρα πολλά. Το πρεστίζ του συλλόγου, τα περίπου 10 εκατομμύρια που θα μπουν στα ταμεία με το καλημέρα, η βαθμολογία της ομάδας αλλά και της χώρας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι μόνο κάποια από αυτά και φυσικά τα γνωρίζουν άπαντες στον σύλλογο. Παρά το 3-1 του Φαλήρου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Από και και πέρα στην αποστολή βρίσκονται όλοι εκτός από τον Πάρντο, ο οποίος χαράμισε την ευκαιρία που του δόθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Μαρτίνς που όπως και στο εκτός έδρας ματς με την Λουκέρνη αποφάσισε να ταξιδέψει η αποστολή δύο μέρες νωρίτερα, αναμένεται να εμπιστευτεί την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς