25.3 C
Athens

Μαρσέιγ – Νις 2-1: Αφεντικό για τα… αστέρια οι Μασσαλοί, πετάει φωτιές στην επίθεση ο ασταμάτητος Μίλικ!

Σε ένα ματς που είχε κυκλώσει προ καιρό ως αυτά που πρέπει να κερδίσει η Μαρσέιγ κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να αποδείξει ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Νις, η οποία από την αρχή της σεζόν την κυνηγάει στη βαθμολογία της Ligue 1 με φόντο την προνομιούχο 2η θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Με ηγέτη (ξανά) τον Αρκάντιους Μίλικ ο οποίος πέτυχε το 20ό τέρμα του στη σεζόν από το σημείο του πέναλτι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League πανηγύρισε την πιο σημαντική νίκη της σεζόν, μέχρι την επόμενη. Κι αυτό γιατί με το σημερινό αποτέλεσμα (2-1) άφησε στο -3 τη Νις και ταυτόχρονα «ψαλίδισε» την απόστασή της από την πρωτοπόρο Παρί στους 12 βαθμούς, αν και πολύ δύσκολα θα αλλάξει το σκηνικό στην κορυφή μέχρι το φινάλε.

Το τελικό 2-1 δεν δείχνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού οι Μασσαλοί επί της ουσίας νίκησαν χωρίς να ιδρώσουν. Οι εκτελέσεις των Μίλικ από τα 11 βήματα και Μπακαμπού λίγο πριν το τέλος «άδειασαν» την κατώτερη Νις του Γκαλτιέ, η οποία μπορεί να βρήκε γκολ τιμής με τον Λεμινά στις καθυστερήσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα παραπάνω, μένοντας για το μεγαλύτερος μέρος του αγώνα πίσω από την μπάλα.

Το περίεργο αλλά καθόλα αποτελεσματικό 3-3-3-1 του Σαμπάολι μάλλον οδήγησε σε «λακκούβα» και τον Γκαλτιέ με τον Αργεντινό τεχνικό να εκμεταλλεύεται τα γρήγορα πόδια των Γκέρσον και Ουντέρ από τα άκρα, αλλά και την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Παγέτ που περισσότερο κινείται σαν «ψευτοοχτάρι» στον άξονα ανοίγοντας χώρους για τον ασταμάτητο Μίλικ που με το σημερινό μετράει ήδη 20 τέρματα στη σεζόν.

Ο Σαμπάολι παίρνει επίσης το 100% από τον δανεικό από την Άρσεναλ Γκεντουζί, ωστόσο σίγουρα τον απασχολεί η αστάθεια της άμυνας του αφού έχει να κρατήσει το «μηδέν» από τις 22 Ιανουαρίου και τον αγώνα με τη Λανς εκτός έδρας.

Δεύτερη θέση για τους Μασσαλούς μετά από 29 αγωνιστικές στο γαλλικό πρωτάθλημα και προβάδισμα για τα αστέρια του Champions League που θα κριθούν ανάμεσα σε Μαρσέιγ, Ρεν, Νις και ίσως Στρασμπούρ που ακολουθεί και παραμονεύει στην 5η θέση.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Σαμπάολι): Λόπεθ, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσάλετα Τσαρ, Γκέιγ, Καμανό, Ζέρσον, Ουντέρ, Γκεντουζί, Παγέτ, Μίλικ

ΝΙΣ (Γκαλτιέ): Μπενίτες, Λοτομπά, Τοντιμπό, Ροσάριο, Μπαρ, Στενχς, Σνεντερλέν, Λεμινά, Τουράμ Ουλιέν, Ντελόρ, Γκουιρί.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς