14.8 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0: «Ανάλατη» ισοπαλία με κακό θέαμα στο Βικελίδης

Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα οι Κίτρινοι «μπλόκαραν» από το πλάνο του Γιοβάνοβιτς με τους τρεις στόπερ και οι Πράσινοι φεύγουν ως ικανοποιημένοι από τη Θεσσαλονίκη με τον βαθμό της ισοπαλίας που τους διατηρεί στο -2 από την τετράδα

Σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο και για τους δύο, Άρης και Παναθηναϊκός δεν κατάφεραν να βγάλουν αυτό που είχαν σχεδιάσει στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και εύλογα έμειναν στο απόλυτο μηδέν, μία εξέλιξη που δεν άρεσε στους Κίτρινους και περισσότερο ωφέλησε τους Πράσινους που έμειναν στο -2 από την τέταρτη θέση που δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League της νέας περιόδου.

Από τη μία οι Θεσσαλονικείς μπλόκαραν με το πλάνο των τριών στόπερ που παρουσίασε ο Γιοβάνοβιτς και από την άλλη το «τριφύλλι» απέδειξε με κάθε τρόπο ότι εν τέλει πήρε αυτό που ήθελε από το ματς, δηλαδή τον βαθμό της ισοπαλίας από ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα και δεν μας έκανε σοφότερους στο κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ματς μας έδειξε από την αρχή το κακό του πρόσωπο καθώς αν αφαιρέσουμε από το κάδρο το πρώτο πεντάλεπτο στο οποίο οι Κίτρινοι είχαν τη διάθεση να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να «πατήσουν» στην περιοχή του Μπρινιόλι, το θέαμα ήταν τουλάχιστον φτωχό στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Άρης προσπαθούσε να βρει κενούς διαδρόμους στο έξυπνο αμυντικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς με τους τρεις στόπερ, αλλά πέρα από την κινητικότητα των Εντιαγέ και Ιτούρμπε δεν τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία και «έκλεισε» το ημίχρονο χωρίς μεγάλη ευκαιρία, κανένα σουτ στην εστία και μηδέν κόρνερ! Εν ολίγοις, αδιέξοδο για την ομάδα του Μπούργος, με τον Αργεντινό τεχνικό να βλέπει την εμφανή απουσία του Μαντσίνι και να «πονοκεφαλιάζει» για νέα πλάνα στο δεύτερο μέρος.

«ΚΙΤΡΙΝΟ» ΑΔΙΕΞΟΔΟ, «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΦΛΥΑΡΙΑ

Από την άλλη οι Πράσινοι επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στα πόδια των παικτών του Άρη και να χτυπήσουν στις κόντρα επιθέσεις. Όπως κι έγινε. Αϊτόρ και Παλάσιος ήταν ιδιαίτερα κινητικοί από τα άκρα, Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλος έλεγχαν το κέντρο έναντι των Σάσα – Ματίγια και εύλογα το «τριφύλλι» είχε τις μεγαλύτερες απειλές, κυρίως από στημένες φάσεις. Στην πρώτη περίπτωση ο Κώτσιρας έκανε μία ξαφνική σέντρα σουτ με την μπάλα να παίρνει μία περίεργη τροχιά προς την εστία του Κουέστα, αλλά τον Ισπανό να έχει αντίδραση και να διώχνει σε κόρνερ.

Στην δεύτερη των περιπτώσεων από τις στιγμές που σημειώθηκαν στον μπλοκάκι των πιο σημαντικών εικόνων του πρώτου 45λεπτου ο Σάρλια πήδηξε ψηλότερα από όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνιες, πήρε την κεφαλιά και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει αλλά και πάλι ο Κουέστα είπε «όχι» στους παίκτες με τα πράσινα απομακρύνοντας αποτελεσματικά τον κίνδυνο.

Κάποια κερδισμένα φάουλ των γηπεδούχων στα πέριξ της περιοχής του Μπρινιόλι δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια με κατεβασμένα κεφάλια και το σκορ δίκαια «κολλημένο» στο 0-0.

Καλύτερος ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να πιέσει, ανεβάζοντας τις γραμμές του και παίζοντας με μία μεγαλύτερη επιθετικότητα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του που για άλλη μία φορά σε ένα ντέρμπι έκλεψε την παράσταση με την υποστήριξη των φιλάθλων των Κιτρίνων να είναι εντυπωσιακή. Και εν μέρει τα κατάφερε. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν στο διάστημα της δικής τους πίεσης από το 45′ μέχρι το 55′ να ανοίξουν το σκορ αν ο Μπρινιόλι δεν έκανε την -ίσως- πιο εντυπωσιακή του επέμβαση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα λέγοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στον Εντιαγέ που μετά το άλμα του μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μετά από φάουλ του Ματίγια ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει μπροστά από τη θύρα 3 του «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ… ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Αφού ο Ιταλός έσωσε και η τριάδα του Παναθηναϊκού κρατούσε πίσω, το σκορ παρέμεινε στο απόλυτο μηδέν και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα και αυτοπεποίθηση μετά το 60′. Αυτή τους την ισορροπία λίγο έλειψε να μετατρέψουν σε προβάδισμα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς στο 66ο λεπτό. Τότε ήταν που ο Γκάνεα απομάκρυνε με το κακό του πόδι στα τυφλά και η μπάλα ευνόησε τους Πράσινους με τον Καρλίτος στην προσπάθεια του να εκτελέσει να μοιράζει «μισό» γκολ στον Σάντσεθ, που πλάσαρε από πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Χουλιάν Κουέστα. 1-1 στις μεγάλες ευκαιρίες, 0-0 στο σκορ.

Εκ του αποτελέσματος κι αφού μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν υπήρχε κάτι για να μας σηκώσει από τη θέση μας, ο κακός και μη απειλητικός Άρης γύρισε στις εποχές όπου επί Μάντζιου έβλεπε την αντίπαλη εστία με τα κιάλια και από την άλλη ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Αθήνα με την ικανοποίηση ότι άντεξε σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, έχοντας μία ενδεκάδα σημαντικών απουσιών.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Μπόγκναρ (ΟΥΓ)

Κίτρινες: Σάσα, Καμαρά / Αϊτόρ, Σένκεφελντ, Μπρινιόλι, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σάρλια

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (86’ Γκαρσία), Γκάμα (86’ Πάλμα), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούγγουρας, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίσιο), Σάντσες, Αϊτόρ, Καρλίτος (83’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς