16.7 C
Athens

Κάλιαρι – Μίλαν 0-1: Ροσονέρι έτοιμοι για τίτλο! (vid)

Η Μίλαν πέρασε δια πυρός και... σιδήρου (δοκάρι η Κάλιαρι στο 90') από τη Σαρδηνία και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A χάρη στην γκολάρα του Μπενασέρ

Οχτώ αναμετρήσεις. Τόσες απέμειναν στη Μίλαν για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα είναι το πρώτο μετά από 11 χρόνια. Ο μόνος κοινός παρονομαστής, το μόνο δηλαδή που συνδέει το τότε με το σήμερα, είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός περιμένει να το ζήσει ξανά!

Ένα ακόμα βήμα έγινε, με το αγαπημένο σκορ της Μίλαν εσχάτως. Το 1-0. Τρίτη σερί νίκη με αυτό το σκορ και πιο σημαντική από τις προηγούμενες! Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι νίκησε την Κάλιαρι στη Σαρδηνία και οχτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη της Serie A βρίσκεται στο +3 από τη Νάπολι και στο +6 από την Ίντερ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και νωρίτερα έμεινε στο 1-1 με τη Φιορεντίνα.

Η ομάδα της Σαρδηνίας που δίνει μάχη για την παραμονή και ξεκίνησε με βασικό στο αριστερό άκρο τον Μπάμπη Λυκογιάννη (αντικαταστάθηκε στο 68′ από τον Ντεϊόλα) είχε μόλις μία τελική στην εστία αλλά λίγο έλειψε να προκαλέσει… έμφραγμα στο 90′ όταν ο Παβολέτι με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μενιάν.

Η Μίλαν θα μπορούσε να προηγηθεί από το 7ο λεπτό ωστόσο το σουτ του Ζιρού από τη μικρή περιοχή έσκασε κάτω και η μπάλα έφυγε άουτ στην πιο κλασική ευκαιρία του ματς. Ο ρυθμός δεν ήταν υψηλός ενώ η καταρρακτώδης βροχή στο δεύτερο μέρος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Οι Ροσονέρι χάρη στο τρομερό σουτ του Μπενασέρ βρήκαν δίχτυα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και πήραν τη νίκη: Ο Ζιρού υποδέχθηκε με πλάτη και έστρωσε για τον Μπενασέρ που έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κράνιο.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Γκολντανίγκα, Λοβάτο, Αλτάρε, Μπελανόβα (82′ Περέιρο), Μαρίν, Γκράσι (82′ Μπαλντέ), Ντάλμπερτ (75′ Τζάπα), Λυκογιάννης (68′ Ντεϊόλα), Ζοάο Πέδρο, Παβολέτι

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ, Κεσί, Μπενασέρ, Μπραΐμ Ντίαθ (72′ Κρούνιτς), Μεσίας (78′ Σαλεμάκερς), Λεάο (72′ Ρέμπιτς), Ζιρού (87′ Ιμπραΐμοβιτς)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 18/3

Σασουόλο – Σπέτσια 4-1 (17′, 48′ Μπεράρντι, 78′ Αϊκάν, 81′ Σκαμάκα / 35′ Βέρντε)

Τζένοα – Τορίνο 1-0 (14′ Πορτανόβα)

Σάββατο 19/3

Νάπολι – Ουντινέζε 2-1 (52′, 63′ Όσιμεν / 22′ Ντεουλοφέου)

Ίντερ – Φιορεντίνα 1-1 (55′ Ντάμφρις / 50′ Τορέιρα)

Κάλιαρι – Μίλαν 0-1 (60′ Μπενασέρ)

Κυριακή 20/3

Βενέτσια – Σαμπντόρια (13:30)

Έμπολι – Βερόνα (16:00)

Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα (16:00)

Ρόμα – Λάτσιο (19:00)

Μπολόνια – Αταλάντα (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς