23.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς για τα Γιάννενα, ο Φορτούνης και η υποσημείωση με Ονιεκούρου

Σε ένα ματς που ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με την ερυθρόλευκη φόρμα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αγωνιστική ετοιμότητα του Κώστα Φορτούνη αλλά και το μέλλον του Χένρι Ονιεκούρου στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα Σάββατο την προετοιμασία του για το αυριανό (20/03, 15:30) ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχάσει.

Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός θα αποτελέσει επίσημα τον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου αφού θα φτάσει τα 209 ματς στον πάγκο του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και θα ξεπεράσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που μέτρησε 208.

https://athlosnews.gr/o-pedro-martins-grafei-istoria-kai-kanei-doro-mia-fanela-tou-olybiakou/

Σε αυτά τα πλαίσια και με στόχο την όσο πιο σύντομη μαθηματική εξασφάλιση του 47ου πρωταθλήματος οι Πειραιώτες προσανατολίζονται για ένα άκρως επιθετικό πλάνο χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα «βαριά χαρτιά» τους στη δύσκολη έδρα του μαχητικού ΠΑΣ, που στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη και να αποσπάσει τον βαθμό από τον ΠΑΟΚ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όλα τα φώτα στρέφονται στον Κώστα Φορτούνη, καθώς πιθανή επιστροφή του στην αποστολή θα σημάνει και την πολυαναμενόμενη επανεμφάνισή του σε επίσημα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, με τον Έλληνα άσο να δηλώνει έτοιμος και τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται τυφλά. Αυτό θα φανεί σε περίπου τέσσερις ώρες από τώρα όταν και θα ανακοινωθεί η «ερυθρόλευκη» αποστολή και πέρα από το «κεφάλαιο» Φορτούνη θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και αυτό του Ονιεκούρου.

Αν ο Μαρτίνς επιλέξει να αφήσει ξανά εκτός τον Νιγηριανό (σημ. δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού) τότε θα του στείλει ίσως και το οριστικό μήνυμα αποχώρησης από την ομάδα, αφού με βάση τις επιλογές και τις κινήσεις του στις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να μην τον υπολογίζει.

Από εκεί και πέρα ο Ελ Αραμπί που σκόραρε με τον Άρη αναμένεται να βρίσκεται ξανά στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά και Καρβάλιο να τον πλαισιώνουν. Από εκεί και πέρα Μπουχαλάκης και Εμβιλά δύσκολα θα βγουν από την ενδεκάδα, με τους Ρέαμπτσιουκ – Λαλά στα άκρα της άμυνας, τον Βατσλίκ στην εστία και πιθανότατα τους Σωκράτη και Σισέ στη θέσω των στόπερ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς