17 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 3-2: Παγκόσμιος Ρονάλντο έγραψε ιστορία με επικό χατ τρικ! (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε απόψε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και το γιόρτασε με μια θρυλική εμφάνιση

Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και με τη βούλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε όλα τα κοντέρ και με ένα μεγαλειώδες χατ τρικ απέναντι στην Τότεναμ έγινε ο πρώτος σκόρερ με 807 επίσημα γκολ (805 είχε ο Γιόζεφ Μπίτσαν) αποδεικνύοντας – ξανά – την κλάση του. Με τα τρία γκολ του Πορτογάλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 στο Ολντ Τράφορντ για να φτάσει τους 50 βαθμούς και να διατηρηθεί ζωντανή στο κυνήγι της τετράδας!

Τι άλλο να κάνει πια ο Πορτογάλος σούπερ σταρ; Την πήρε πάλι από το χέρι και της επιτρέπει να κάνει όνειρα για Τσάμπιονς Λιγκ, μεγαλώνοντας παράλληλα τον μύθο του αφού πλέον είναι ΜΟΝΟ αυτός!

Ο Πορτογάλος χρειάστηκε 12′ και ένα φανταστικό τακουνάκι-πάσα του Φρεντ για να πιάσει μια απίθανη βολίδα και να κάνει το 1-0 απέναντι στον Λορίς που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Η Τότεναμ που βρίσκεται στο κυνήγι της τετράδας αλλά πλέον δεν έχει τίποτα πέρα από μαθηματικές ελπίδες, ισοφάρισε στο 35′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέιν (έκανε χέρι ο Τέλες στη σέντρα του Κουλουσέφσκι) και ενώ νωρίτερα έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να γράψει το 1-1 πολύ νωρίτερα. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Ρονάλντο έγραψε το 2-1 και έδειξε πως θα είναι η βραδιά του, ξεπερνώντας πια κάθε ρεκόρ!

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και διεκδίκησαν εκ νέου την ισοφάριση χάνοντας μια ευκαιρία με τον Σον. Αυτή τελικά ήρθε στο 72′ όταν ο Μαγκουάιρ πέτυχε αυτογκόλ μετά την ωραία σέντρα του Ρεγκιλόν από τα αριστερά. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ένα ακόμη ματς στραβώνει για τη Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο «χτύπησε» ξανά στο 81′ με τρομερή κεφαλιά για να δώσει στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Τέλες, Μάτιτς (80′ Καβάνι), Φρεντ, Ράσφορντ (68′ Ελάνγκα), Πογκμπά, Σάντσο, Ρονάλντο (83′ Λίντελοφ)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (87′ Μπέρχβαϊν), Ντόχερτι, Μπεντανκούρ (88′ Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Ρεγκιλόν, Κουλουσέβσκι (78′ Μόουρα), Κέιν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 12/3

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2 (19′ Ντίας, 61′ πεν. Σαλάχ)

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι 2-0 (85′, 90+4′ πεν. Τόνεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 3-2 (12′, 38′, 81′ Ρονάλντο / 35′ πεν. Κέιν, 72′ αυτ. Μαγκουάιρ)

Κυριακή (13/3)

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα (16:00)

Έβερτον – Γουλβς (16:00)

Λιντς – Νόριτς (16:00)

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ (16:00)

Τσέλσι – Νιούκαστλ (16:00)

Άρσεναλ – Λέστερ (18:30)

Δευτέρα (14/3)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς