20.8 C
Athens

Ατλέτικο – Κάντιθ 2-1: Λαχτάρησαν οι Ροχιμπλάνκος, αλλά έφτασαν σε τέταρτη σερί νίκη

Η Ατλέτικο Μαδρίτης φλέρταρε με πισωγύρισμα έπειτα από τρεις σερί νίκες αλλά δεν την πάτησε την μπανανόφλουδα απέναντι στη μαχητική Κάντιθ στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Οι Ροχιμπλάνος πανηγύρισαν μια δύσκολη νίκη με 2-1 απέναντι στην ομάδα του Σέρχιο που δίνει μάχη για την παραμονή της και σίγουρα άξιζε έστω τον βαθμό με την εμφάνιση της σε μια δύσκολη έδρα.

Για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε όλα έγιναν εύκολα όταν στο 3ο μόλις λεπτό ο Λεδέσμα έκανε κάκιστη εκτίμηση και έδωσε λανθασμένη πάσα στον Φέλιξ που του είπε… ευχαριστώ και έκανε το 1-0 με το τέταρτο γκολ του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η Ατλέτικο άφησε την μπάλα στην Κάντιθ που προσπάθησε με μακρινά σουτ των Εσπίνο και Νεγρέδο να απειλήσει – δίχως επιτυχία – την εστία του Όμπλακ. Η ισοφάριση παρόλα αυτά ήρθε στο 45′ με τους δύο παίκτες να συνεργάζονται: Ο Εσπίνο έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Νεγρέδο με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος συνέχισαν με την ίδια πίεση που ασκούσαν από το ημίωρο. Στο 58′ ο Ιντρισί υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον Όμπλακ και κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι – που έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες και μείωσαν στο -4 από τη δεύτερη Σεβίλλη με ματς περισσότερο – έκαναν το 2-1.

Ο Κορέα με διαγώνιο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει σε πρώτο χρόνο τον Λεδέσμα, με τον Ντε Πάουλ να ακολουθεί τη φάση και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η Κάντιθ άγγιξε την ισοφάριση πρώτα με το σουτ του Λουίς Ερνάντεθ (με εξουδετερωμένο τον Όμπλακ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χιμένες με κεφαλιά) και στη συνέχεια με το σουτ του Αλκαράθ. Η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες στο 88′ λόγω της αποβολής του Σεράνο και υπέφερε ως το τέλος αλλά άντεξε και έβαλε το τρίποντο στο σακούλι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Χιμένες (83′ Φελίπε), Ρεϊνίλντο, Καράσκο (60′ Κορέα), Ερέρα, Κόκε (46′ Λόντι), Ντε Πάουλ, Φέλιξ (83′ Σεράνο), Γκριεζμάν (60′ Σουάρες)

ΚΑΝΤΙΘ: Λεδέσμα, Ακάπο (87′ Καρθελέν), Λουίς Ερνάντεθ, Τσουστ, Εσπίνο (90′ Περέα), Αλκαράθ, Σαν Εμετέριο (73′ Λούκας Πέρεθ), Σομπρίνο (73′ Άλεξ Φερνάντεθ), Λοσάνο, Ιντρισί, Νεγρέδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 11/3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Κάντιθ 2-1 (3′ Φέλιξ, 68′ Ντε Πάουλ / 45′ Νεγρέδο)

Σάββατο 12/3

Λεβάντε – Εσπανιόλ (15:00)

Γρανάδα – Έλτσε (17:15)

Βιγιαρεάλ – Θέλτα (19:30)

Χετάφε – Βαλένθια (22:00)

Κυριακή 13/3

Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη (15:00)

Μπέτις – Μπιλμπάο (17:15)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλαβές (19:30)

Μπαρτσελόνα – Οσασούνα (22:00)

Δευτέρα 14/3

Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς