18.6 C
Athens

Η Φενέρμπαχτσε επιτέθηκε σε Euroleague και Εφές για τη νέα βαθμολογία!

Η απόφαση της Euroleague για τον καταρτισμό της νέας βαθμολογίας χωρίς της ρωσικές ομάδες έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της Φενέρ που επιτέθηκαν σε λίγκα και Εφές

Οι ομάδες της Euroleague προχώρησαν σε ψηφοφορία και αποφάσισαν να μη μετρήσουν τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων με τους ρώσικους συλλόγους τη φετινή σεζόν, μια απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί με την αποβολή των τριών ομάδων (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ούνικς Καζάν) από 21 Μαρτίου.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν μια από τις ομάδες που ψήφισε με τα δικά της κριτήρια και ήταν μεταξύ των 6 ομάδων που δεν στήριξαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξέσπασε με ανακοίνωσή της τόσο κατά της διοργάνωσης όσο και της Εφές γιατί κάθε ομάδα ψήφισε με το… συμφέρον της!

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας, ο σύλλογος μας σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες 12 ομάδες που αποτελούν τους συνεταίρους μας στη Euroleague προσέφεραν διάφορες εναλλακτικές με στόχο να επιλυθεί αυτή η πολύ παράξενη κατάσταση με έναν δίκαιο για όλους τρόπο. Το επαναλάβαμε μαζί με τους μετόχους πως το να αγνοείς τα παιχνίδια που έχουν μια επίδραση στα αποτελέσματα των παιχνιδιών είναι πλήρως ενάντια στη φυσική δυναμική των αθλημάτων. Παρά ταύτα και σύμφωνα με τη δομή της Λίγκας, 13 ομάδες ψήφισαν και οι 7 που έχουν συμβόλαιο κατηγορίας Α ψήφισαν υπέρ του δικού τους συμφέροντος, κάποιες από αυτές λόγω βαθμολογίας και κάποιες για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να στηρίζει το μήνυμα “όχι στον πόλεμο” σε κάθε μέσο με τον πιο δυνατό τρόπο. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως σ αυτές τις πολύ παράξενες καταστάσεις, πρέπει να λαμβάνονται ευαίσθητες αποφάσεις που θα είναι υπέρ του δικαιότερου τρόπου για τις διοργανώσεις και όχι για τα ατομικά συμφέροντα. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά απογοήτευση μας για τη διαφωνία μας με την Αναντολού Εφές, μια άλλη εκπρόσωπο της χώρας μας στη Euroleague. Αφήνουμε την αξιολόγηση στην κρίση του κοινού τα όσα συνέβησαν και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε τρόπο με στόχο να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν»

Θυμίζουμε πως βάσει της βαθμολογίας χωρίς τις ρώσικες ομάδες η Φενέρμπαχτσε θα βρίσκεται στην 9η θέση με ρεκόρ 9-13 ενώ μια από τις ομάδες που επωφελούνται θα είναι η Εφές που έχει ρεκόρ 12-8.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς